main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: ANP.
Goedemorgen Nederland - 15 juli 2024 — 09:50

Dit moet je doen als je de Nijmeegse Vierdaagse loopt

Vierdaagselopers doen er goed aan om zich voor te bereiden op een enkele bui. Hoewel het mooi wandelweer wordt de komende dagen, is het verstandig om droge kleding en een regenjas mee te nemen, want helemaal natgeregend ligt zelfs bij 22 graden onderkoeling op de loer. Als de zon flink schijnt, moeten de lopers zorgen voor een hoofddeksel en voldoende eten en drinken. Die adviezen geeft het Rode Kruis voor het wandelevenement, dat dinsdag begint.

Ook geeft de hulporganisatie tips over het voorkomen van blaren. “Zorg dat je sokken glad zitten en dat ze niet nat worden. Neem daarom altijd een paar droge sokken mee. Of strooi een klein beetje talkpoeder in je schoenen, sokken en over je voeten. Talkpoeder neemt het vocht op en zorgt dat je minder last hebt van zweetvoeten”, zegt Jeannette Heerschop, die al veertig jaar vrijwilliger is voor het Rode Kruis.

Ontvang jij al onze gratis WNL-nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets!

Blaarpoli

Als lopers toch blaren krijgen, kunnen ze terecht op een van de verzorgingsposten van het Rode Kruis. Bij de start-finish is een grote blaarpoli die tachtig wandelaars tegelijkertijd kan behandelen. “Een gemiddelde blaarbehandeling duurt al snel meer dan 30 minuten. Om dat te versnellen, maken mensen hun eigen voeten schoon, zodat hulpverleners direct aan de slag kunnen”, aldus het Rode Kruis. Vorig jaar zijn er bijna 4500 blaarbehandelingen uitgevoerd. “Het gaat dan gemiddeld om twee tot drie blaren per voet.”

Verder staat er een veldziekenhuis van het Rode Kruis waar tientallen artsen en verpleegkundigen zorg verlenen. In totaal zijn er ruim 850 vrijwilligers van de hulporganisatie aan het werk tijdens de Vierdaagse.

Lees ook:

39.019 wandelaars hebben de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Redding na de Ramp: de legionellaramp van 1999

Een bezoek aan de Westfriese Flora kostte Ton bijna zijn leven. Hij werd besmet met legionella en zag het leven niet meer zitten.

In deze slotaflevering van Redding na de Ramp zoekt Welmoed Sijtsma de gemeentemedewerker die Ton moed insprak.

Dinsdag om 21.20 uur

Alles over Prinsjesdag

WNL Haagse Lobby blikt vanuit de Nieuwspoort vooruit op Prinsjesdag. Presentator Martijn de Greve duikt met zijn gasten in de eerste begroting van kabinet Schoof. Hij ontvangt:

  • Hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendregt;
  • Voorzitter van Aedes (en oud-bewindspersoon) Martin van Rijn;
  • Chef politiek van het AD Hans van Soest.

Luister de podcast in je favoriete podcast-app.

Nibud: meeste huishoudens gaan er 1 tot 50 euro op vooruit

De meeste Nederlandse huishoudens gaan er tussen de 1 en 50 euro per maand op vooruit door de plannen van het nieuwe kabinet. Dat meldt…

Lees meer

Kabinet stelt nieuwe miljardenleningen beschikbaar voor TenneT

Het kabinet stelt nog eens 19 miljard euro aan leningen beschikbaar waarmee netbeheerder TenneT door kan met noodzakelijke investeringen in uitbreiding en verzwaring van het…

Lees meer

VNO-NCW tegen kabinet: ‘Hou de grenzen open’

Ondernemersorganisatie VNO-NCW Ingrid Thijssen is tegen grenscontroles. Die doen schade aan de economie, waarschuwt ze. “Uiteindelijk kost het natuurlijk ongelofelijk veel geld en zullen burgers…

Lees meer

Of hij nou wil of niet, Wopke Hoekstra is vanaf nu ‘mister klimaat’: ‘Toch apart’

Wopke Hoekstra, de Nederlandse Europees Commissaris, weet het nu zeker: hij kan zich de komende vijf jaar gaan richten op klimaat en schone groei. En…

Lees meer

Als kroongetuige krijg je écht geen zak geld op een tropisch eiland

Over kroongetuigen en getuigenbeschermingsprogramma’s bestaan veel vooroordelen. Zo wordt er soms gedacht dat iemand met een zak geld naar een tropisch eiland kan worden gestuurd….

Lees meer