main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Hufterproef - 7 november 2019 — 14:46

Tieners maken moeder met kinderen gek in bus door draaien harde muziek

In Hufterproef ergert een moeder zich in de bus groen en geel aan een paar jongeren die harde muziek draaien. “Het is toch een gezellig sfeertje?” zegt een jongen tegen de vrouw als zij hierover klaagt.

Aan het begin vraagt de moeder nog aardig of de muziek iets zachter kan. De halve bus irriteert zich hier volgens haar immers aan. “Ik zou het graag uit hebben”, zegt ze zichtbaar geïrriteerd. “Volgens mij zijn er nog wel meer mensen die dat willen. Als je muziek wilt luisteren, doe je lekker je oordopjes in. Mijn kinderen worden er helemaal horendol van.”

De jongen zegt na een korte discussie de muziek wel iets zachter te willen zetten, maar zet het volume dan juist hoger. “Dit is een openbare plek. Dan kan ik toch muziek luisteren?”, legt de jongen uit. De moeder is het hier niet mee eens. “Op openbare plekken doe je geen muziek aan, daar doe je oordoppen in.”

Hoe loopt dit af? Kijk de aflevering van Hufterproef  van woensdag 20:25 op NPO 3 terug op NPO Start.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

La dolce vita in Italië

De arbeidsmarkt in Italië ligt op zijn gat. Jonge hoogopgeleide Italiaanse millennials komen niet aan de bak en als zij al werk hebben, komen zij daar amper van rond. Is het leven voor deze generatie nog houdbaar in Italië?

Presentator Menen Seijkens is in Italië en doet onderzoek.

Donderdag 21.00 uur
Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer