main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 16 januari 2020 — 11:47

Wanneer kun je het beste vliegtickets boeken? ‘Dit is een goede tijd’

Nederlanders die deze zomer op vakantie willen met het vliegtuig doen er goed aan om nog deze maand alvast de vliegtickets te bestellen. Dat advies geeft luchtvaartjournalist Yteke de Jong van De Telegraaf in Goedemorgen Nederland.

“Januari is altijd een goed moment voor de laagste prijs”, zegt De Jong. “Nu proberen luchtvaartmaatschappijen en reisbureau de vliegtuigen alvast voor de zomer vol te krijgen.”

Dure vliegtickets

Mensen die in juli of augustus op vakantie gaan doen er volgens De Jong niet goed aan om pas in mei of juni te gaan boeken. “Vlak voor de vakanties wordt het ineens heel erg duur.”

Het beste moment om een vliegticket te boeken ligt vooral aan de bestemming en de periode waarin je boekt. “Als er bijvoorbeeld in New York een VN-conferentie is, betaal je zo 3000 euro voor een economy ticket.”

LEES OOK: Zoveel reizigers waren er in 2019 op de Nederlandse luchthavens te vinden

Vliegschaamte

Uit recent onderzoek bleek dat Nederlanders in het afgelopen jaar 10,1 miljoen vliegvakanties ondernamen naar het buitenland, tegenover 10 miljoen vakanties met de auto. Van vliegschaamte, waarbij mensen zich schamen om het vliegtuig te gebruiken vanwege de effecten op het milieu, is dus geen sprake.

“Zeven procent van de mensen zegt zich door vliegschaamte te laten leiden”, zegt De Jong. “Het wordt ons heel erg opgedrongen door de politiek dat we dat zouden moeten voelen, maar in de praktijk halen mensen daar hun schouders voor op.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
PVV, VVD, NSC en BBB sluiten akkoord over nieuw kabinet

Bijna zes maanden na de verkiezingen zijn PVV, VVD, NSC en BBB het eens geworden over de vorming van een nieuw, rechts kabinet. “We hebben…

Lees meer

Rutte geschokt nadat Slovaakse premier is beschoten, Fico niet buiten levensgevaar

Mark Rutte reageert geschokt op het bericht dat de Slovaakse premier Robert Fico is beschoten en daarbij levensbedreigend gewond is geraakt. “Ik wens hem veel…

Lees meer

Afronding overleg over kabinet duurt langer dan verwacht

Het laatste overleg woensdag tussen de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB voordat het hoofdlijnenakkoord naar de fracties gaat, duurt langer dan verwacht. De…

Lees meer

Brede welvaart jonge generatie blijft achter op die van oudere

Jongvolwassenen ervaren minder brede welvaart dan oudere mensen. Met name mensen in de leeftijd tot 25 jaar zijn relatief minder vaak tevreden over hun leven…

Lees meer

Ouders in Zweden krijgen 480 dagen verlof: ‘Bizar om na tien weken alweer te werken’

Een jaar met verlof nadat je een baby hebt gekregen. Nederlandse ouders kunnen er alleen maar van dromen, maar voor Zweedse moeders én vaders is…

Lees meer

NSC-fractie wil programma-akkoord nog goed doorspitten: ‘Wij zijn heel inhoudelijke mensen’

De formerende partijen zetten de puntjes op i voor een hoofdlijnenakkoord. Dat wil niet zeggen dat NSC zomaar bij elk kruisje tekent, zegt NSC-Kamerlid Caspar…

Lees meer

OVV: onvoldoende aandacht voor veiligheid bij werk aan spoor

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat te veel aandacht voor het laten doorgaan van het…

Lees meer

We betalen steeds meer digitaal, maar waarom pinnen wij niet altijd fooi?

In 2023 koos ruim de helft (53 procent) van alle Nederlanders ervoor hun rekening digitaal te betalen. Dat heeft ook invloed op de fooi die…

Lees meer

Krapte op de arbeidsmarkt houdt aan: ‘Een luxeprobleem’

De Nederlandse arbeidsmarkt is in de eerste drie maanden van dit jaar iets minder krap geworden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steeg…

Lees meer