main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Bron: ANP
6 september 2019 — 12:13

Bejaarde man (80) slachtoffer tijdens seksafspraakje: bestolen van 100.000 euro

Een bejaarde man (80) uit Zwolle is slachtoffer geworden van een groep oplichters, terwijl hij dacht een seksafspraakje te hebben. Dat meldt het misdaadprogramma ‘Onder de Loep’ van RTV Oost. In totaal werd de man bestolen van 100.000 euro.

De man dacht een afspraakje te maken via de datingsite Bullchat, maar toen de twee mannen bij hem aan de deur stonden zei het duo als controleurs te werken voor de site. Ze wilden controleren of hij iets te maken had met minderjarige mannen op zijn computer.

22.000 euro

Het slachtoffer was erg geschrokken van het bezoek en gaf al zijn inlog- en bankgegevens aan het duo. Tijdens het bezoek, dat enkele uren duurden, vetrok een van de twee daders af en toe. Later bleek dat hij tweemaal het daglimiet van 11.000 euro had gepind in een winkelcentrum in Zwolle. Een keer voor en een keer na middernacht.

Volgens de man gaat het om twee (licht)getinte mannen van rond de 17 en 27  jaar. In gesprek met de man werd er Nederlands gesproken, maar onderling spraken zij Marokkaans.

Bejaarde man opnieuw slachtoffer

Enkele weken later wordt de man opnieuw slachtoffer van de oplichters. Twee mannen staan in kleding van energiebedrijf Eneco voor de stoep en zij vertellen de bejaarde man dat hij is opgelicht en dat ze hem graag willen helpen. De man geeft in alle onschuld zijn gegevens opnieuw af.

In de dagen daarna wordt in totaal meer dan 80.000 euro van de rekening van de man gehaald. Opvallend genoeg wordt de man een tijd later gebeld met de vraag of hij nog genoeg geld heeft om boodschappen te doen. Hij vertelt van niet en ontvangt later een briefje van 500 euro in zijn brievenbus.

Volgens de bejaarde man waren de mannen van het tweede bezoekje niet dezelfde oplichters als die eerder in zijn huis stonden. Zij waren allebei rond de 25 jaar en hadden beide een stevig postuur. Zij spraken onderling Nederlands.

De politie onderzoekt de zaak en hoopt in contact te komen met getuigen. Mensen die de daders herkennen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Lees ook: Moeder betrapt met seksdate (15) op camping

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Hoe moet het verder met het mestbeleid?

Het pakket aan maatregelen voor het mestbeleid van landbouwminister Piet Adema kreeg vorige week een meerderheid in de Kamer. Dit tot ongenoegen van twee formerende partijen: de PVV en BBB.

Presentator Martijn de Greve duikt vanavond in de wereld van de mest met:

  • Laura Bromet, voorvechter van de natuur namens GroenLinks-PvdA;
  • Erwin Wunnekink, voorzitter Melkvee namens LTO en gaat komende week in gesprek met de minister;
  • Iris Bouwers, kandidaat CDA in Europa en ook zelf boer.

Luister vanavond tussen 20.30 en 21.30 uur naar WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

Maandag 20.30 uur

Terugkijken: Stand van Nederland: Generatie Next

Brillen zijn steeds meer een statussymbool. Maar met de florerende brillenmarkt neemt ook het aantal inbraken en overvallen toe.

Wat is hiertegen te doen en hoe ervaren opticiens deze toenemende dreiging?

Klik hier.

Auto reed eind Koningsdag in op groep feestvierders in Amsterdam

Een automobilist is zaterdag aan het einde van Koningsdag ingereden op een groep feestvierders op de Prinsengracht in Amsterdam, bevestigt de politie maandag na berichtgeving…

Lees meer

Te weinig laadpunten stekkerauto’s in EU, zegt autobranche

De Europese Unie heeft veel meer laadpunten nodig voor elektrische auto’s om de CO2-doelen te halen, zegt de Europese autobrancheorganisatie ACEA. De verkoop van stekkerauto’s…

Lees meer

Turkije bevestigt steun voor Rutte als nieuwe NAVO-chef

 Turkije heeft NAVO-bondgenoten laten weten dat het demissionair premier Mark Rutte steunt in zijn poging de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. Een Turkse…

Lees meer

Hoogleraar staatsrecht Voermans: uitschrijven nieuwe verkiezingen zou unicum zijn

De formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB zijn vooralsnog niet nader tot elkaar gekomen. Mocht het zo zijn dat het kwartet er maar niet…

Lees meer

Vanavond in Haagse Lobby: Hoe moet het verder met het mestbeleid?

Het pakket aan maatregelen voor het mestbeleid van landbouwminister Piet Adema kreeg vorige week een meerderheid in de Kamer. Dit tot ongenoegen van twee formerende…

Lees meer

Waarom wij steeds later met pensioen gaan: ‘Wie eerder wil stoppen, moet het kunnen betalen’

We gaan steeds later met pensioen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De gemiddelde leeftijd ligt op 65 jaar en elf…

Lees meer