main-logo NPO Start

De Jongen Zonder Gisteren

Stel je voor dat je wakker wordt in een ziekenhuis zonder geheugen. Al je herinneringen zijn door een hersenontsteking gewist. Het overkomt de 21-jarige Jur Deitmers als hij in 2017 aan Harvard studeert. Jur ontwaakt in een onbekende wereld. Weet zijn naam niet meer, weet zelfs niet wie zijn moeder is, iedereen is een vreemde. Het enige wat hij nog kan is praten en pianospelen. Verder is 21 jaar leven volledig weg. Hoe bouw je dan weer je oude – of misschien wel nieuwe – zelf op?

In deze meeslepende vijfdelige podcastserie neemt podcastmaker Josephine van Erve, een studievriendin van Jur en journalist bij WNL, de luisteraar mee op Jur zijn zoektocht. Waar begin je als je alles bent vergeten? Hoe ontwikkelt je identiteit zich? Vindt Jur zijn oude zelf ooit nog terug? En wat zegt het verhaal van Jur over de vraag: wie ben ik eigenlijk? “De Jur van voor mijn geheugenverlies voelt als een vreemde.”

Vanaf 8 april zijn alle afleveringen van ‘de jongen zonder gisteren’ te beluisteren op NPO Luister en elke week een nieuwe aflevering op je favoriete podcastapp.