main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Drukte op de Prinsengracht tijdens Koningsdag.
29 april 2024 — 16:42

Auto reed eind Koningsdag in op groep feestvierders in Amsterdam

Een automobilist is zaterdag aan het einde van Koningsdag ingereden op een groep feestvierders op de Prinsengracht in Amsterdam, bevestigt de politie maandag na berichtgeving van AT5. Op beelden van de stadszender is te zien dat een auto rond 22.00 uur inrijdt op een feestende groep mensen op de gracht. Meerdere mensen werden geraakt door de auto. De bestuurder reed daarna door.

De politie laat weten dat er ten minste een persoon gewond is geraakt en dat diegene aangifte gaat doen. De politie is nog op zoek naar getuigen, beelden en andere slachtoffers.

Tijdens Koningsdag komen elk jaar honderdduizenden mensen naar de hoofdstad. Een woordvoerder van de politie Amsterdam zei zaterdagavond dat het een dag was “zonder noemenswaardige incidenten”. Dat meldde de politie echter al eerder op de avond, voordat deze aanrijding had plaatsgevonden.

Lees ook:

Koning sluit Koningsdag in Emmen af: het kon minder

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer