main-logo NPO Start
Word lid
ANP
Goedemorgen Nederland - 12 juni 2019 — 10:08

Grensrechter die keeper knock-out sloeg voor 3 jaar geschorst

De grensrechter van de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit die in maart een keeper bewusteloos sloeg, is voor drie jaar geschorst door de KNVB. Dat bevestigt de voetbalbond na berichtgeving in het Noordhollands Dagblad.

De Haarlemse club speelde eind maart tegen UNO uit Hoofddorp. Een video van het incident ging rond op internet. Daarin was te zien hoe er een opstootje ontstond. Vervolgens rende de grensrechter naar de keeper van de Hoofddorpse club en slaat hem in één klap knock out.

VIDEO: Grensrechter slaat keeper knock-out tijdens amateurwedstrijd

De keeper viel op de grond en bleef bewegingsloos liggen. De 24-jarige man hield daar een hersenschudding aan over.

De schorsing ging in op 1 april. De man mag in 2022 weer lid worden van een voetbalclub. Naast de schorsing is hij ook door zijn club Geel-Wit geroyeerd.

De grensrechter wordt ook nog vervolgd door het Openbaar Ministerie voor mishandeling. Daarvoor moet hij zich op 27 augustus verantwoorden bij de politierechter.

LEES OOK: Haarlemse grensrechter vervolgd na neerslaan keeper

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer