main-logo NPO Start
Word lid
7 mei 2019 — 15:04

Haarlemse grensrechter vervolgd na neerslaan keeper

Een Haarlemse grensrechter die eind maart een keeper neersloeg op het voetbalveld, wordt vervolgd voor mishandeling, meldt ANP. De man is ook geroyeerd als lid van Geel-Wit uit Haarlem. De keeper speelt voor UNO uit Hoofddorp.

De grensrechter van de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit rende tijdens een vechtpartij tussen beide ploegen het veld op en gaf de keeper een klap achterop zijn hoofd. Die liep daardoor een hersenschudding op.

Volgens het Openbaar Ministerie is een bemiddelingstraject opgezet tussen de verdachte en het slachtoffer. Over de inhoud daarvan kan het OM niets zeggen. De vervolging gaat gewoon door, maar het resultaat van de mediation kan mogelijk van invloed zijn op de strafeis die het OM zal neerleggen tijdens de rechtszaak.

De verdachte moet op 27 augustus bij de politierechter voorkomen.

BEKIJK OOK DE VIDEO: Grensrechter slaat keeper neer

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer