main-logo NPO Start

Mocronado’s

In de nieuwe televisieserie Mocronado’s van Omroep WNL blikt een groep van vijf Marokkaanse mannen terug op hun werkzame leven en beschouwen ze het leven van nu; als pensionado in een land waar ze eigenlijk alleen ‘te gast’ zouden zijn. Hoe kijken ze naar ons land? Voelen ze zich hier nog steeds te gast, of voelen ze zich hier thuis? Hoe denken ze over hun geloof, de opvoeding van hun kinderen, liefde en integratie

Programmamaker Jalal Bouzamour, zelf zoon van een gastarbeider, gaat hierover in gesprek met Gouwenaars Abdellah Laâguili (75), Mohamed Amdaouech (77) en Edenaren Hassan El Mourabit (75), Mohamed Aoussar (75) en Hagenaar Mohamed Ibn Amar (90). Zij maken deel uit van die eerste groep Marokkaanse mannen die ruim een halve eeuw geleden naar Nederland kwamen. Allemaal op zoek naar een betere toekomst in een land dat schreeuwde om goedkope arbeidskrachten.

Mocronado’s telt zes afleveringen met elk een thema dat gelinkt is aan één hoofdpersoon wiens verhaal centraal staat. We gaan in op onderwerpen als Nederland, integratie, liefde, opvoeding, ouderdom en pensioen. In de zesde en laatste aflevering gaan de mannen terug naar Marokko om te laten zien waar ze vandaan kwamen.

Mocronado’s is vanaf 28 juli om 20.25 uur te zien op NPO2. Mocronado’s is een coproductie van Omroep WNL en TV Affairs.