main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 2 augustus 2024 — 09:16

Ruim een kwart meer nieuwe campers en caravans verkocht in juli

De afgelopen maand zijn ruim een kwart meer nieuwe campers en caravans verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dat komt naar voren uit de cijfers van brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI). Nederland telt nu een recordaantal van 620.000 caravans en kampeerauto’s.

In de eerste zeven maanden van 2024 leverden de dealers in totaal ruim 5000 nieuwe caravans af. Dat is bijna 8,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de vraag naar tweedehands modellen blijft groot. Van januari tot en met juli verkocht de vakhandel circa 12.000 gebruikte campers, vrijwel net zoveel als een jaar eerder.

Opvallend is volgens de KCI dat de leveringen zich niet langer concentreren in het vroege voorjaar, maar dat er nu het hele jaar door constant vraag is. “Ook midden in het hoogseizoen zien we nu grote aantallen nieuwe caravans en campers afgeleverd worden”, zegt voorzitter Leo Diepemaat. “Normaliter was er alleen een piek in afleveringen in het vroege voorjaar, maar inmiddels is er gedurende het hele jaar constant vraag.”

ABN AMRO constateerde eerder deze week op basis van eigen onderzoek dat campers steeds populairder worden bij jongvolwassenen. Volgens de bank hebben campers een “hip imago” bij jongere mensen, vooral sinds influencers hun avonturen met kampeerbussen op sociale media delen.

Lees ook:

Caravans niet aan te slepen onder jongeren: ‘Typisch Nederlands’

 

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Van online naar offline

Zodra we wakker worden, zijn we al online. Tegelijkertijd zijn er steeds meer initiatieven om offline te zijn, waardoor we ons afvragen wat voor invloed de smartphone heeft op onze productiviteit.

Presentator Tanja Kok gaat op onderzoek uit.

Vrijdag 23.10 uur

Alles over Prinsjesdag

WNL Haagse Lobby blikt vanuit de Nieuwspoort vooruit op Prinsjesdag. Presentator Martijn de Greve duikt met zijn gasten in de eerste begroting van kabinet Schoof. Hij ontvangt:

  • Hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendregt;
  • Voorzitter van Aedes (en oud-bewindspersoon) Martin van Rijn;
  • Chef politiek van het AD Hans van Soest.

Luister de podcast in je favoriete podcast-app.

Schoof verdedigt schrappen laag btw-tarief: geen goed middel

Premier Dick Schoof blijft het afschaffen van het lage btw-tarief voor sportscholen, hotelovernachtingen en culturele uitstapjes verdedigen. Het is een van de voorgestelde maatregelen die…

Lees meer

Dodental ontploffende walkietalkies in Libanon stijgt verder

Het dodental door de ontploffing van talloze portofoons, woensdag in Libanon, is gestegen tot zeker 25. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Firass Abiad bekendgemaakt….

Lees meer

Schoof wil niet weer Israëlische vlag hijsen jaar na Hamas-aanval

Het kabinet gaat niet oproepen om een jaar na de bloedige aanval van Hamas op Israël de Israëlische vlag te hijsen op overheidsgebouwen. Premier Dick…

Lees meer

Pieter Grinwis (CU) hekelt kabinet-Schoof dat asielnoodwet wil: ‘Geen veelbelovende start’

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen discussieert de Tweede Kamer over de noodwetgeving, wat het kabinet als middel wil inzetten om de asielinstroom te beteugelen. ChristenUnie-Kamerlid…

Lees meer