main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
10 april 2017 — 10:17

Hier staat de duurste flitspaal van Nederland

In het Noord-Hollandse Hilversum staat de ‘duurste’ flitspaal van Nederland. De boetemachine leverde de staatskas vorig jaar gemiddeld 710 euro per uur op, goed voor twaalf boetes per uur.

Dat meldt de dataredactie van KRO-NCRV, op basis van gegevens van het Centraal Justitieel Incassobureau. In totaal leverde de flitspaal vorig jaar 102.966 boetes. Dat komt in totaal neer op 6.237.365 euro.

‘Tijd voor nieuwe boetebeleid’

De exacte locatie van de flitspaal is het Oostereind in de mediastad. Anders ‘succesvolle’ flitspalen zijn die aan de Henegouwerweg in Waddinxveen (bijna 45.000 boetes) en de paal aan de Prinses Beatrixlaan in Delft (bijna 42.000).

De 632 flitspalen in Nederland kostten weggebruikers vorig jaar bijna 274 miljoen euro. Dat is een stijging ten opzichte van 2015, toen 603 flitspalen nog 218 miljoen euro ophaalden. Het gaat hierbij om zowel snelheidsflitsers als camera’s die flitsen voor rijden door rood licht.

VVD-Kamerlid Barbara Visser zei vanochtend in Goedemorgen Nederland op NPO 1 dat het tijd wordt dat de minister zich buigt over een nieuw boetebeleid. Vandaag werd bekend dat het aantal kleine verkeersboetes flink is gestegen. “We willen dat de échte verkeershufters, de mensen die keer op keer in de fout gaan, zwaarder worden bestraft”, aldus Visser.

33% meer verkeersboetes

In 2016 werden er 3,1 miljoen bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen tot en met vijf kilometer per uur te hard. In 2014 waren dat er 2,4 miljoen: een stijging van bijna een derde.

Vooral op wegen waar er 130 kilometer per uur mag worden gereden is het regelmatig raak. 69.000 automobilisten kregen een prent omdat ze daar 1 kilometer per uur te hard reden tegenover 12.000 automobilisten in 2014.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Op Zondag

WNL Op Zondag met JA21-fractievoorzitter Joost Eerdmans over de formatie en het Britse asielplan, oud-Kamerlid Sharon Gesthuizen over de formatie en de Haagse politiek, OM-topman Rinus Otte over zijn boek ‘De troost van gebrekkig strafrecht’, leraar Ton van Haperen over wat Nederland kan leren van het Franse onderwijs en techjournalist Ben van der Burg over het succes van techbedrijf ASML.

Klik hier.

Terugkijken: Stand van Nederland: Generatie Next

Brillen zijn steeds meer een statussymbool. Maar met de florerende brillenmarkt neemt ook het aantal inbraken en overvallen toe.

Wat is hiertegen te doen en hoe ervaren opticiens deze toenemende dreiging?

Klik hier.

Vanavond in Haagse Lobby: Hoe moet het verder met het mestbeleid?

Het pakket aan maatregelen voor het mestbeleid van landbouwminister Piet Adema kreeg vorige week een meerderheid in de Kamer. Dit tot ongenoegen van twee formerende…

Lees meer

Waarom wij steeds later met pensioen gaan: ‘Wie eerder wil stoppen, moet het kunnen betalen’

We gaan steeds later met pensioen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek: 65 jaar en elf maanden. “Je moet heel goed…

Lees meer

Alle klimaatactivisten weer vrij na XR-blokkade in Amsterdam

Alle activisten die zaterdag werden aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam zijn weer vrij. Dat meldt een politiewoordvoerder zondag. In totaal werden…

Lees meer

Ontlopen veroordeelden hun straf door personeelstekorten in gevangenissen? ‘Het is uitstel, geen afstel’

Mensen die tot meerdere jaren cel zijn veroordeeld, lopen op dit moment vrij rond door personeelstekorten in gevangenissen, blijkt uit cijfers die de NOS heeft…

Lees meer

Eerdmans (JA21) en oud-SP-Kamerlid clashen over asielaanpak: ‘Links heeft nooit een oplossing’

Voormalig SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen uit stevige kritiek op de asielplannen van JA21. De partij van Joost Eerdmans pleit voor een asielstop en wil asielzoekers opvangen…

Lees meer

OM-baas Rinus Otte reageert op citaat Inez Weski: ‘Echt totale onzin’

In haar pas verschenen boek, Het geluid van de stilte, noemt voormalig topadvocaat Inez Weski het Openbaar Ministerie ‘haar vervolgers’. Weski suggereert dat het OM…

Lees meer

Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt. Het…

Lees meer