main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
12 september 2020 — 14:53

Moskee maakt bezwaar tegen beachsportveld, wil geen uitzicht op sporters in bikini

De Tevhit-moskee in Venlo heeft bezwaar tegen de aanleg van een beachsportveld naast het islamitische gebedshuis. Moskeegangers zouden kunnen worden afgeleid door sporters in bikini en muziek, zo laat het moskeebestuur weten aan De Limburger. De Turkse moskee is “niet blij”.

Het sportveld wordt aangelegd op een voormalig trainingsveld van voetbalclub Kwiek Venlo, tegenover de gebedsruimte. De moskeegangers richten zich tijdens het gebed naar Mekka, en zouden daardoor direct uitkijken over het sportveld. Het moskeebestuur vreest ook dat de stilte verstoord wordt door de komst van de beachsporters.

Gemeente

De moskee is in overleg met het gemeentebestuur op zoek naar een oplossing, zo schrijft de krant. Zij zouden in gesprek zijn over de verplaatsing van het veld. De gemeente is de eigenaar van de sportaccommodatie.

Bij de bouw van de moskee in 2017 werd er geprotesteerd tegen de komst van het gebedshuis. Op de spandoeken stonden teksten als ‘Geen jihad in de straat’ en ‘Geen moskee in onze wijk’.

LEES OOK: Blauwe Moskee zet versterkte gebedsoproep door, ondanks kritiek

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer