main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
21 mei 2020 — 17:35

Drukte op Hemelvaartsdag: Amsterdams park ontruimd, toegangswegen stranden afgesloten

Het mooie weer in Nederland heeft vandaag tot grote drukte geleid. Zo werd het Amsterdamse Somerlust, een klein park langs de Amstel, rond 15.00 uur volledig ontruimd omdat het er veel te druk was. Ook werden diverse toegangswezen naar de stranden afgesloten. Eerder op de dag stond hier op het drukste moment al 70 kilometer file. Dat meldt ANP.

Op Somerlust, een park langs de rivier waar slechts plek is voor een paar honderd mensen, was het erg druk. Mensen konden daardoor de 1,5 meter afstand niet in acht nemen en daarom werd door de politie besloten om in te grijpen. Samen met boa’s werd het grasveld ontruimd door een lijn te vormen en de mensen te verzoeken het parkje te verlaten. Het ging er gemoedelijk aan toe en er werden niet massaal boetes uitgeschreven.

Toegangswegen stranden afgesloten

Veel toegangswezen naar de stranden werden in de loop van de dag afgesloten. Zo werd het strand van Castricum afgesloten vanwege de drukte en werden de wegen naar de stranden van Bloemendaal, Heemskerk, Wijk aan Zee, IJmuiden Zandvoort afgesloten. In Scheveningen gebeurde dit niet. Ondanks dat het hier aan de drukke kant was, kon de 1,5 meter afstand hier goed in acht worden genomen.

LEES OOK: Grensregio’s en stranden vrezen voor drukte op Hemelvaartsdag

Recreatiestranden afgesloten

Verschillende recreatiestranden in Gelderland werden vandaag afgesloten omdat beheerder Leisurelands het te druk vond. De Zandenplas bij Nunspeet, het strand Nulde Zuid, Rhederlaag (Giese Kop en Noordoever) bij Zevenaar en De Kuiter Naakstrand bij Bussloo zijn niet meer toegankelijk voor publiek, meldde Omroep Gelderland.

In Rotterdam geen boete door protest boa’s

In Rotterdam wordt er vandaag gestaakt door de boa’s, waardoor overtreders er waarschijnlijk zonder boete vanaf komen. Boa’s staken ook de komende twee dagen omdat hun roep op bewapening nog altijd onbeantwoord blijft.

Door: Diederik Wentink

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg: een geruchtmakend onderzoek naar kinderuitbuiting volgt.

Vanavond om 21:20 op
Slechts 99 van de 2100 geteste onderwijs- en opvangmedewerkers besmet met coronavirus

Bij in totaal 99 van de 2100 geteste medewerkers in de kinderopvang en het basisonderwijs is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt Trouw…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Zo trof de politie uitgebuite, tot criminaliteit gedwongen kinderen aan

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde zakkenrollers betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De jonge kinderen blijken aangestuurd te worden…

Lees meer

Duizenden huurders met betalingsproblemen: ‘Regelingen niet altijd toereikend’

Steeds meer huurders komen in de problemen door de coronacrisis. Uit een rondgang van de NRC onder 297 woningcorporaties blijkt dat bijna 9000 huurders zich…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 26, 133 nieuwe besmettingen

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5.856. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

‘Strenge coronaregels schuren soms met de grondwet’

De strenge coronaregels voor bijvoorbeeld samenkomsten schuren soms met de grondwet, vindt de Raad van State. De raad begrijpt wel dat de nood aan de…

Lees meer

20 kinderen behandeld voor Kawasaki-achtige ziekte: verband met coronavirus

Nederlandse ziekenhuizen hebben in de afgelopen periode twintig kinderen behandeld voor een Kawasaki-achtige ziekte, zo laat voorzitter Károly Illy van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier