main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
21 mei 2020 — 17:35

Drukte op Hemelvaartsdag: Amsterdams park ontruimd, toegangswegen stranden afgesloten

Het mooie weer in Nederland heeft vandaag tot grote drukte geleid. Zo werd het Amsterdamse Somerlust, een klein park langs de Amstel, rond 15.00 uur volledig ontruimd omdat het er veel te druk was. Ook werden diverse toegangswezen naar de stranden afgesloten. Eerder op de dag stond hier op het drukste moment al 70 kilometer file. Dat meldt ANP.

Op Somerlust, een park langs de rivier waar slechts plek is voor een paar honderd mensen, was het erg druk. Mensen konden daardoor de 1,5 meter afstand niet in acht nemen en daarom werd door de politie besloten om in te grijpen. Samen met boa’s werd het grasveld ontruimd door een lijn te vormen en de mensen te verzoeken het parkje te verlaten. Het ging er gemoedelijk aan toe en er werden niet massaal boetes uitgeschreven.

Toegangswegen stranden afgesloten

Veel toegangswezen naar de stranden werden in de loop van de dag afgesloten. Zo werd het strand van Castricum afgesloten vanwege de drukte en werden de wegen naar de stranden van Bloemendaal, Heemskerk, Wijk aan Zee, IJmuiden Zandvoort afgesloten. In Scheveningen gebeurde dit niet. Ondanks dat het hier aan de drukke kant was, kon de 1,5 meter afstand hier goed in acht worden genomen.

LEES OOK: Grensregio’s en stranden vrezen voor drukte op Hemelvaartsdag

Recreatiestranden afgesloten

Verschillende recreatiestranden in Gelderland werden vandaag afgesloten omdat beheerder Leisurelands het te druk vond. De Zandenplas bij Nunspeet, het strand Nulde Zuid, Rhederlaag (Giese Kop en Noordoever) bij Zevenaar en De Kuiter Naakstrand bij Bussloo zijn niet meer toegankelijk voor publiek, meldde Omroep Gelderland.

In Rotterdam geen boete door protest boa’s

In Rotterdam wordt er vandaag gestaakt door de boa’s, waardoor overtreders er waarschijnlijk zonder boete vanaf komen. Boa’s staken ook de komende twee dagen omdat hun roep op bewapening nog altijd onbeantwoord blijft.

Door: Diederik Wentink

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Misdaadcollege

De Schiedamse Anita van Dijk werd in mei 2016 in Oud-Mathenesse, een wijkje waar Schiedam en Rotterdam naadloos in elkaar overgaan, neergestoken tijdens haar bezorgronde van de ochtendkrant. Een week later bezweek ze aan haar verwondingen. De geruchtmakende moord maakte erg veel los in de buurt. In de derde aflevering van WNL Misdaadcollege vertelt politie en Justitie hoe zij de dader uiteindelijk op het spoor kwamen.

RIVM: Dodental coronavirus stijgt met 6 naar 6011, 3 ziekenhuisopnames gemeld

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 6011. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

CBS: Grootste daling aantal gewerkte uren in bijna kwart eeuw

Nederlanders hebben de afgelopen maanden door alle coronamaatregelen een stuk minder uren gewerkt dan het kwartaal ervoor. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)…

Lees meer

RIVM: Dodental coronavirus stijgt met 15 naar 6005

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 6005. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar!

Help ons mee. Word lid.

Klik hier