main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
5 januari 2018 — 14:08

Bom gevonden onder auto politieman: molotovcocktail in vuilnisbak

Een groep jongeren uit Brussel heeft afgelopen week een bom geplaatst op een auto van een politieagent. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De krant spreekt van een ‘oorlogsverklaring’. De auto stond geparkeerd bij een politiebureau en was eigendom van een hoofdinspecteur van de anti-overvalbrigade.

Bij de aanslag raakte niemand gewond. Alleen de achteruit van de auto bleek verwoest. In een vuilnisbak op de parkeerplaats van het politiebureau bleek daarnaast ook nog eens een molotovcocktail verstopt te liggen.

Vakantiefoto’s van agenten

Voor de aanslag zijn twee jongeren van 13 en 15 jaar opgepakt. Zij zijn echter gisteren weer vrijgelaten omdat zij ontkenden iets met de aanslag te maken te hebben. De beelden van de beveiligingscamera’s bleken te onduidelijk om de aanslagplegers te identificeren.

Politiemensen vertellen aan Het Nieuwsblad dat de aanslag een afrekening is van de ‘Bende van het Jacques Franckplein’. Deze groep bestaat uit zo’n vijftig minder- en meerderjarigen die berucht zijn vanwege gewapende overvallen, drugshandel, diefstallen, sack-jackings (waarbij ze de ruit van een vertragende auto inslaan en de handtas grijpen), slagen en ­verwondingen, bezit van verboden wapens en oproepen tot rellen.

De leden van die bende zouden het al langer op agenten gemunt hebben. Bij een controle bleek dat enkele bendeleden vakantiefoto’s van politiemensen op hun telefoon hadden staan.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB sluiten akkoord over nieuw kabinet

Bijna zes maanden na de verkiezingen zijn PVV, VVD, NSC en BBB het eens geworden over de vorming van een nieuw, rechts kabinet. “We hebben…

Lees meer

Rutte geschokt nadat Slovaakse premier is beschoten, Fico niet buiten levensgevaar

Mark Rutte reageert geschokt op het bericht dat de Slovaakse premier Robert Fico is beschoten en daarbij levensbedreigend gewond is geraakt. “Ik wens hem veel…

Lees meer

Afronding overleg over kabinet duurt langer dan verwacht

Het laatste overleg woensdag tussen de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB voordat het hoofdlijnenakkoord naar de fracties gaat, duurt langer dan verwacht. De…

Lees meer

Brede welvaart jonge generatie blijft achter op die van oudere

Jongvolwassenen ervaren minder brede welvaart dan oudere mensen. Met name mensen in de leeftijd tot 25 jaar zijn relatief minder vaak tevreden over hun leven…

Lees meer