main-logo
Goedemorgen Nederland - 9 augustus 2017 — 21:04

D66-wethouder gaat tegen oordeel over milieuzone rechter in: ‘Einde van de rechtsstaat’

Met je oude benzine- of LPG-auto het centrum van Rotterdam inrijden wordt binnenkort een duur grapje, want ondanks een oordeel van de rechter gaat D66-wethouder Pex Langenberg toch boetes uitdelen aan automobilisten die het centrum betreden.

“Dit is het einde van de rechtstaat als dit zomaar kan”, zegt Joris Rockx, gedupeerde van de milieuzone. De rechter besloot onlangs dat het besluit om auto’s op benzine of LPG te weren uit de binnenstad ongegrond was. “Het is onbestaanbaar wat hij doet, er ligt een uitspraak en die is glashelder.” Rockx zegt dat de wethouder er nu overheen stapt alsof het niks is.

De situatie is onveranderd sinds de uitspraak van de rechter. “Er zijn geen nieuwe cijfers en er is geen nieuwe onderbouwing”, aldus Rockx. “De wethouder probeert dingen recht te rekenen die krom zijn.” Hij heeft aangifte gedaan tegen de wethouder wegens ambtelijk machtsmisbruik.

Rockx is bang dat ze in een circuit van rechtszaken terechtkomen. “We hebben net anderhalf procedures gevoerd. De wethouder neemt een nieuw verkeersbesluit en vervolgens kunnen wij weer beroep aantekenen”, zegt hij. “Daarna naar de rechter, zijn we weer anderhalf jaar verder en krijg ik weer gelijk, maar heb ik geen gelijk omdat ik de milieuzone niet in kan.”

Als het aan Rockx ligt worden alle auto’s uit het centrum geweerd. “Het gaat niet om een klein groepje van 500 à 600 auto’s die wat ouder zijn. Het gaat om grote getalen mensen die elke ochtend in de file gaan staan.”

Door: Thijs Kroezen

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

OM eist ook in hoger beroep tien jaar cel voor internetafperser Aydin C.

Het Openbaar Ministerie heeft ook in hoger beroep de maximale celstraf van bijna elf jaar geëist tegen afperser Aydin C. Hij heeft zeker 34 jonge…

Lees meer

May ziet kabinet leeglopen om onvrede met brexitakkoord

De Britse premier Theresa May is donderdag geconfronteerd met een leegloop in haar kabinet in verband met het brexitakkoord met de EU. Vooral het onverwachte…

Lees meer

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer