main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 23 oktober 2017 — 08:24

Naamswijziging ministeries kost miljoenen

De voorgenomen naamswijziging van een aantal ministeries gaat miljoenen euro’s kosten. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens de krant moeten onder meer alle websites, e-mailadressen, enveloppen en naamborden worden vervangen. Hoeveel belastinggeld er precies gemoeid is met de operatie is nog onduidelijk. Ingewijden op meerdere departementen bevestigen dat het alles bij elkaar om een paar miljoen moet gaan, weet De Telegraaf.

Geldverspilling

De meest opvallende naamsverandering is die van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit wordt omgedoopt tot ‘Justitie en Veiligheid’. De vier partijen vinden namelijk dat justitie voor veiligheid hoort, omdat het de basis vormt van de rechtsstaat.

Volgens journalist Jan-Kees Emmer komt die naamswijziging vooral uit de koker van D66. “Het is vooral D66 die erop heeft aangedrongen in de formatie, dat het Justitie en Veiligheid moet gaan heten”, zegt Emmer in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Ik vind dat geldverspilling en ik denk dat veel mensen liever meer blauw op straat hebben dan dat die woorden worden omgedraaid.”

1,5 miljoen euro

Bekend is dat de naamswijziging van Economische Zaken naar ’Economische Zaken, Landbouw en Innovatie’ in 2010 maar liefst 1,5 miljoen euro heeft gekost. Twee jaar later werd het voor een vergelijkbaar bedrag weer teruggedraaid.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Op Zondag

WNL Op Zondag met JA21-fractievoorzitter Joost Eerdmans over de formatie en het Britse asielplan, oud-Kamerlid Sharon Gesthuizen over de formatie en de Haagse politiek, OM-topman Rinus Otte over zijn boek ‘De troost van gebrekkig strafrecht’, leraar Ton van Haperen over wat Nederland kan leren van het Franse onderwijs en techjournalist Ben van der Burg over het succes van techbedrijf ASML.

Klik hier.

Terugkijken: Stand van Nederland: Generatie Next

Brillen zijn steeds meer een statussymbool. Maar met de florerende brillenmarkt neemt ook het aantal inbraken en overvallen toe.

Wat is hiertegen te doen en hoe ervaren opticiens deze toenemende dreiging?

Klik hier.

Waarom wij steeds later met pensioen gaan: ‘Wie eerder wil stoppen, moet het kunnen betalen’

We gaan steeds later met pensioen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek: 65 jaar en elf maanden. “Je moet heel goed…

Lees meer

Alle klimaatactivisten weer vrij na XR-blokkade in Amsterdam

Alle activisten die zaterdag werden aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam zijn weer vrij. Dat meldt een politiewoordvoerder zondag. In totaal werden…

Lees meer

Ontlopen veroordeelden hun straf door personeelstekorten in gevangenissen? ‘Het is uitstel, geen afstel’

Mensen die tot meerdere jaren cel zijn veroordeeld, lopen op dit moment vrij rond door personeelstekorten in gevangenissen, blijkt uit cijfers die de NOS heeft…

Lees meer

Eerdmans (JA21) en oud-SP-Kamerlid clashen over asielaanpak: ‘Links heeft nooit een oplossing’

Voormalig SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen uit stevige kritiek op de asielplannen van JA21. De partij van Joost Eerdmans pleit voor een asielstop en wil asielzoekers opvangen…

Lees meer

OM-baas Rinus Otte reageert op citaat Inez Weski: ‘Echt totale onzin’

In haar pas verschenen boek, Het geluid van de stilte, noemt voormalig topadvocaat Inez Weski het Openbaar Ministerie ‘haar vervolgers’. Weski suggereert dat het OM…

Lees meer

Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt. Het…

Lees meer

Steden beleven drukke Koningsdag zonder grote incidenten

Hoewel veel mensen op Koningsdag naar de grote steden kwamen, zorgde dat nauwelijks voor problemen. Een woordvoerder van de politie Amsterdam spreekt van een dag…

Lees meer

Zonnebrillen zijn steeds meer een statussymbool en dat is niet zonder gevolgen: ‘In deze doos zitten brillen van 1000 tot 2000 euro per stuk’

Een zonnebril is al lang niet meer alleen praktisch op een zomerdag, maar wordt steeds meer een statussymbool. Brillist Bilal Akalay verzamelt vintage brillen, die…

Lees meer