main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: ANP. Geoffrey van Leeuwen, demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, staat de pers te woord op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad.
Sven op 1 - 15 januari 2024 — 12:21

Minister Van Leeuwen: Nederland trekt 5 miljoen uit voor VN-missie Kaag

Tijdelijk demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Geoffrey van Leeuwen zegt dat Nederland 5 miljoen euro uittrekt voor de VN-missie van Sigrid Kaag. Dat zei hij deze ochtend in het NPO Radio 1-programma Sven op 1.

Beluister de podcast:

Tijdens het gesprek vanochtend tussen Van Leeuwen en Kaag in haar nieuwe functie als VN-gezant voor de wederopbouw in Gaza, vertelde Kaag dat ze druk bezig is met het opzetten van een nieuw team, omdat de nood hoog is in Gaza.

Eerder trok Nederland al 25 miljoen euro extra uit voor humanitaire hulp aan Palestijnse burgers in Gaza.

Ontvang jij al onze gratis WNL-nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets!

Een groot deel van Gaza is verwoest door Israëlische bombardementen. Die begonnen na de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober waarbij zeker 1.200 Israëliërs de dood vonden en ruim honderd mensen werden ontvoerd. In Gaza vielen sindsdien al meer dan 20.000 doden. Nederland gaf de afgelopen drie maanden al 50 miljoen euro uit voor hulp aan Gaza.

Lees ook:

Wat wordt er nu eigenlijk besproken op het WEF? ‘Geen sprake van het sturen van de wereld’

Door: Matthijs Meulblok

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer