main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Inez Weski en Ridouan Taghi.
7 januari 2020 — 17:49

Ridouan Taghi zal aanwezig zijn bij rechtszaak in Marengo-proces

Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het grote Marengo-liquidatieproces, wil aanwezig zijn bij een inleidende zitting bij de rechtbank in Amsterdam in deze zaak op 27 februari. Dat heeft zijn advocaat Inez Weski gezegd in een interview met het tv-programma EenVandaag.

Taghi wil dit proces volgens haar meemaken en horen wat er gebeurt en wordt gezegd. Mogelijk gaat hij ook zelf wat zeggen bij de rechtbank, aldus Weski. Maar dat kan ook op een later moment zijn.

“Er zal misschien een moment komen dat er inhoudelijk op bepaalde beschuldigingen zal worden gereageerd. Dat moment sluit ik niet uit. Dat is best mogelijk”, zegt de advocaat van de topcrimineel.

LEES OOK: Advocaat Taghi wil identiteit advocaten kroongetuige weten: ‘Je zet ze voor het vuurpeloton’

Verhoren Taghi

Taghi werd op 16 december opgepakt in Dubai en daarna snel naar Nederland gebracht. Hij zit inmiddels in de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught. Weski geeft aan dat Taghi nog niet door de recherche is verhoord.

“Dat is zeer opmerkelijk”, zegt de advocate. “Dan ben je zo lang op zoek naar iemand. En dan heb je hem te pakken en dan stel je hem nog geen vraag. Ik kan wel zeggen dat mijn cliënt daar zelf ook verbaasd over is.” Het OM wil niet reageren op vragen over verhoren.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer