main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
16 december 2019 — 17:03

BREAKING: Topcrimineel Ridouan Taghi opgepakt in Dubai

De politie in Dubai heeft de Nederlandse topcrimineel Ridouan Taghi opgepakt. Dat gebeurde na een samenwerking met de Nederlandse politie, zo schrijven zij op hun website. Taghi wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties.

Taghi (41) werd vandaag in een woning in Dubai aangehouden. Het uitwisselen van informatie tussen de Nederlandse politie en die op Dubai heeft mede tot die arrestatie geleid. Een team van honderd rechercheurs en specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie werkten aan de zaak.

Het Openbaar Ministerie zal Dubai om uitlevering van de topcrimineel vragen. De verwachting is echter dat het nog wel even kan duren voordat hij naar Nederland komt. Taghi, kopstuk van de ‘Mocro-maffia’ is de hoofdverdachte in het liquidatieonderzoek Marengo.

Taghi werd internationaal gezocht

Ridouan T. werd internationaal gezocht. Voor informatie die zou zorgen voor zijn aanhouding was vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd. Dit bedrag stond ook op het hoofd van Saïd Razzouki, de rechterhand van Taghi., maar voor zover bekend is hij niet aangehouden.

LEES OOK: Topcrimineel Ridouan Taghi onderdeel van internationaal drugskartel

“Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai”, zegt korpschef Erik Akerboom in een verklaring.

“De arrestatie van T. is voor Nederland van groot belang. Met hun criminele activiteiten vormen T. en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat. Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer