main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 25 november 2022 — 12:05

Oranje wacht pittig duel: ‘Ecuador krijgt al maanden geen doelpunt tegen’

Het Nederlands Elftal wacht in zijn tweede poulewedstrijd op het WK voetbal in Qatar een pittig duel met Ecuador. Dat zegt Sportverslaggever van NU.nl Rypke Bakker in Goedemorgen Nederland op NPO 1. De tegenstander uit Zuid-Amerika staat in defensief opzicht als een huis, waarschuwt de journalist.

“Ik heb slecht nieuws voor de mensen die zin hebben in een lekker potje voetbal met heel veel doelpunten. Ecuador won de eerste poulewedstrijd met 2-0 van Qatar, maar de uitslagen van Ecuador voor het WK zijn 0-0, 0-0, 0-0, 1-0, 0-0 en 1-0. Sinds maart heeft Ecuador geen doelpunt meer geïncasseerd”, zegt Bakker. “Het wordt heel moeilijk voor Oranje om doelpunten te maken.”

Daar komt bij dat topscorer van de Oranjeselectie Memphis Depay slechts één helft in actie kan komen, vertelt de verslaggever. “Tegen Senegal deed hij dertig minuten mee en we weten dat hij steeds fitter wordt. Hij gaat vandaag 45 minuten spelen”, zegt Bakker. “Het is alleen nog onduidelijk of hij meedoet in de eerste of tweede helft.”

Noppert

Wel is zo goed als zeker dat SC Heerenveen-doelman Andries Noppert aan de aftrap verschijnt in het Khalifa International Stadium in Doha. In de openingswedstrijd op het WK voor Oranje tegen Senegal (2-0 zege) maakte de 28-jarige Noppert zijn debuut voor het Nederlands elftal en toonde hij meteen zijn kwaliteiten. Na de wedstrijd werd hij bedolven onder complimenten.

“Onze nieuwe Friese nationale held gaat weer keepen”, zegt Bakker, die denkt dat Noppert ondanks zijn geringe ervaring op het internationale podium niet onder de hoge druk zal bezwijken. “Als iemand nuchter is, is het Noppert wel. Dat zeggen zijn teamgenoten ook.”

“Maar de hype rond Noppert is nu wel over”, waarschuwt Bakker de Friese sluitpost. “Het is aan hem om zijn niveau van in de wedstrijd tegen Senegal nu structureel te laten zien. Hij is waarschijnlijk dit hele WK onze doelman, dus moet hij dit hopelijk zeven wedstrijden achter elkaar presteren. Dat is nieuw voor hem.”

‘Grote Van Gaal Show’

Ondertussen richt de internationale pers zijn aandacht vooral op bondscoach Van Gaal, ziet Bakker. “Het is hier De Grote Louis van Gaal Show. Op de persconferentie van gisteren was er een journalist uit Senegal die zei: ik wil u geen vraag stellen, ik wil alleen maar zeggen dat ik groot fan van u ben.”

Van Gaal beloofde de journalist vervolgens “een dikke knuffel”. Bakker: “Voor het oog van de wereldpers was er vervolgens een knuffel tussen Van Gaal en een jonge journalist. Dat is het ontzag dat Van Gaal naar zich toetrekt.”

‘Oranje scoort altijd’

Hoofdredactrice van Helden Magazine Barbara Barend, te gast in de studio van Goedemorgen Nederland, voorspelt ondanks de sterke defensie van Ecuador een zege voor Oranje. “Het wordt zeker moeilijk, maar dit Oranje scoort eigenlijk altijd. Dat vertrouwen stralen de spelers ook uit”, vertelt ze. “Meestal scoren ze ook eentje meer dan de tegenstander.”

Nederland is ook aan zijn stand verplicht om te winnen, zegt Barend, die verwacht dat Depay de tweede helft in actie komt. “Als je hem laat beginnen en het gaat fout, kun je geen kant meer op. Ik zou het daarom raar vinden als Depay de eerste helft speelt.”

Nederland en Ecuador gaan samen aan kop in groep A. De Zuid-Amerikanen wonnen hun eerste wedstrijd met 2-0 van gastland Qatar, dankzij doelpunten van spits Enner Valencia. Poulegenoten Senegal en Qatar kruisen de degens om 14.00 uur, Oranje en Ecuador trappen om 17.00 uur af.

LEES OOK: Israël waarschuwt: Iran wil mogelijk aanslag plegen tijdens WK in Qatar

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Podcast Haagse Lobby

Het coalitieakkoord is er duidelijk over: ‘Het kabinet zet de benodigde stappen voor de bouw van twee nieuwe kerncentrales in Nederland.’ In de podcast Haagse Lobby praat Martijn de Greve over de plannen met:

  • Energiedeskundige, publicist, onderzoeker en maker van de podcast ‘studio energie’, Remco de Boer
  • Hoogleraar en wetenschapsdirecteur energietransitie bij TNO, Andre Faaij
  • Voorzitter van Nucleair Nederland, Ad Louter 

De podcast is te beluisteren via elke podcast-app.

 

Stand van Nederland: Generatie Next

Met Sinterklaas en kerst in aantocht gaan we winkelen. Maar die winkelstraat is in gevaar. Hoe staat het met de toekomst van onze binnensteden? Jill Bleiksloot zoekt het uit in Stand van Nederland: Generatie Next.

Donderdagavond 21.05
Ombudsman NPO: Ongehoord Nederland vertoont patroon delen onjuiste informatie

Omroep Ongehoord Nederland schendt nog steeds op diverse punten de Journalistieke Code van de NPO. Dat blijkt uit het tweede rapport dat Ombudsman van de…

Lees meer

Aantal schurftgevallen neemt verder toe

Het aantal mensen met schurft neemt steeds verder toe. Vorige week kwam het aantal patiënten dat zich bij de huisarts meldde voor het eerst in…

Lees meer

Kledingketen H&M schrapt wereldwijd 1500 banen

Kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) is van plan wereldwijd 1500 banen te schrappen als onderdeel van een bezuinigingsronde. Ook zal het bedrijf een last van…

Lees meer

Heineken gooit bierprijs volgend jaar flink omhoog, biertje gemiddeld tien procent duurder

Een biertje in de horeca wordt opnieuw een stuk duurder. Heineken heeft horecaondernemers gisteren laten weten dat per 1 januari de prijs gemiddeld met 10,7…

Lees meer

Verdachte moord Silvana Heber blijft in de cel

De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag bepaald dat de 41-jarige verdachte van de moord op Silvana Heber uit Hoogeloon negentig dagen langer blijft vastzitten….

Lees meer

CBS: meer uithuisplaatsingen toeslagenaffaire dan gedacht

Er zijn meer kinderen van ouders die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire uit huis geplaatst dan eerder berekend. Volgens een nieuwe telling van het…

Lees meer

Nederlander die Amanda Todd afperste weer in Nederland voor straf

De Nederlander Aydin C. die in Canada is veroordeeld tot dertien jaar gevangenisstraf wegens afpersing en intimidatie van het Canadese meisje Amanda Todd, is terug…

Lees meer

Mercatorplein Amsterdam rond duel Marokko veiligheidsrisicogebied

Tijdens het WK-duel tussen Marokko en Canada zijn donderdag in Amsterdam-West drie veiligheidsrisicogebieden van kracht. Het gaat om het Mercatorplein, Plein ’40-’45 en de Burgemeester…

Lees meer

Minister Helder spreekt over energielevering in Qatar

Sportminister Conny Helder heeft een ontmoeting gehad met Soltan bin Saad Al-Muraikhi, minister van staat voor Buitenlandse Zaken van Qatar. “We hadden een goed gesprek…

Lees meer

VVD: Jetten moet naar de Emir van Qatar om een lng-contract af te sluiten

Rob Jetten moet naar Doha om met de Qatarese regering te onderhandelen over een langetermijncontract voor de levering van Liquid Natural Gas (lng). Dat zei…

Lees meer

Staat de toekomst van onze sfeervolle binnensteden door de groeiende leegstand op het spel?

Een gezellige en sfeervolle binnenstad met veel winkels, dat wil iedere stad en zeker elke millenial. Maar de leegstand van de afgelopen jaren is alleen…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier