main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Op1 - 10 augustus 2022 — 23:22

Oud-president Trump zit in het nauw: ‘Dat er een luchtje aan zit weten we eigenlijk al wel’

Oud-president Donald Trump heeft momenteel de wind niet in de zeilen. Dinsdag viel de FBI zijn woning in Florida binnen. Die inval zou te maken hebben met materiaal dat Trump met hem mee zou hebben genomen nadat hij uit het Witte Huis was vertrokken. En dat is strikt verboden. Ook loopt er een civiel onderzoek naar mogelijk frauduleuze en misleidende praktijken in zijn familiebedrijf, de Trump Organization. De voormalige president moest woensdag onder ede getuigen in New York, maar beriep zich op het vijfde amendement, het recht om geen verklaring te hoeven afleggen.

In zijn verdediging gebruikt Trump het argument dat de onderzoeken naar hem ‘politiek gemotiveerd’ zijn. Daarmee bedoelt hij dat dit een methode is van de democraten om Trump van de macht af te houden. Trump wil zich namelijk weer kandidaat gaan stellen voor de komende presidentsverkiezingen. “Politiek gemotiveerd, dat argument gebruikt hij altijd. Net zoals het argument dat er een ‘heksenjacht’ op hem gaande is,” zegt Amerika-verslaggever Tom van ’t Einde in Op1 op NPO1.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

12 zaken

De beschuldigingen van Trump aan het adres van de democraten slaat volgens Van ’t Einde nergens op. “We weten al langer dat Trump zijn bezittingen heeft opgeklopt. Dus dat er een luchtje aan zit weten we eigenlijk al wel. Dat blijkt ook wel uit alle zaken die nu tegen hem lopen.” De FBI verdenkt Trump en zijn familie ervan de waarde van hun onroerend te hebben overdreven. Op die manier zouden ze hogere leningen hebben kunnen afsluiten en belastingvoordelen hebben gekregen. Trump ontkent de beschuldigingen. In totaal lopen er nu naast deze zaak zo’n 12 andere zaken tegen de oud-president.

LEES OOK: Donald Trump vraagt ​​om politieke donaties na huiszoeking door FBI: ‘De heksenjacht moet gestopt worden’

Door: Floortje van Gameren

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier