main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Caroline van der Plas (BBB).
Op1 - 25 juli 2022 — 23:51

BBB-fractievoorzitter Van der Plas: ‘Er is in Nederland een gevecht om ruimte’

De stikstofcrisis houdt Nederland al een tijd in zijn greep. Protesterende boeren blokkeren geregeld wegen en her en der zijn omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien. Volgens BoerBurgerBeweging-fractievoorzitter Caroline van der Plas is er een veel groter onderliggend probleem: gebrek aan ruimte.

“Het is zo dat de Nederlandse regering ruimte nodig heeft en landbouwgrond wil inzetten om woningen te kunnen bouwen. Verschillende ministers hebben dat aangegeven. We hebben het nu ook over 1 miljoen woningen die er moeten komen. Dat is enorm en daar heb je ontzettend veel ruimte voor nodig,” aldus Van der Plas in Op1. “Maar het is veel te kort door de bocht om te zeggen dat die grond naar immigranten gaat.” Daarmee reageert Van der Plas op de tanende asielcrisis die ook veel grond vraagt en op opiniemaker Eva Vlaardingerbroek. Zij was te gast in Fox News om de situatie te duiden. Zij gaf daar aan dat het kabinet de stikstofcrisis heeft verzonnen ‘om nieuwe immigranten te kunnen huisvesten’.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

“In Nederland is er een gevecht om ruimte.” Van der Plas haalt nogmaals de asielcrisis aan als voorbeeld. “Ik ben het ermee eens dat de immigratie veel te hoog is. De aantallen kunnen we niet aan. Kijk maar wat je elke keer ziet bij Ter Apel waar mensen buiten moeten slapen.” Van der Plas zou dan ook graag zien dat er beter met de beschikbare ruimte wordt omgegaan en dat daar een heldere visie op wordt gemaakt.

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LEES OOK: Nog steeds geen huwelijk tussen vleesindustrie en die van vleesvervangers: ‘Noem het ook geen hamburgers’

Door: Floortje van Gameren

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Hoe moet het verder met de formatie?

Een apolitieke verkenner, daar was Geert Wilders naar op zoek nadat Gom van Strien het veld moest ruimen vanwege een integriteitskwestie. Nu wordt het Ronald Plasterk, oud-PvdA’er en minister geweest op twee departementen. Volgens hem hoeft een formatie niet lang te duren. Hoe moet het nu verder met de formatie?

Presentator Martijn de Greve bespreekt het met aanstaand hoofdredacteur van EW Magazine – voorheen Elsevier – Hella Hueck, parlementair journalist van het AD en PVV-watcher Niels Klaassen en lobbyist, CDA-lid, jurist staatsrecht/internationaal recht, kortom duizendpoot Marcelo Mooren.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Gearresteerde Ajax-fans riskeren forse straffen in Marseille: zes maanden cel en 30.000 euro boete

De Franse politie heeft elf supporters van Ajax aangehouden omdat ze ondanks een verbod toch naar Marseille zijn gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de…

Lees meer

Halsema: ‘Gaan jullie hem doodmaken?’-uitspraak van comedian over Wilders door OM onderzocht

Het Openbaar Ministerie gaat na in hoeverre een grap van de Amerikaanse comedian Zack Fox over Geert Wilders strafbaar is. Dat zei de Amsterdamse burgemeester…

Lees meer

OESO: aanpak krapte arbeidsmarkt grootste prioriteit Nederland

Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt moet een van de grootste prioriteiten zijn van het nog te vormen nieuwe kabinet, schrijft de Organisatie…

Lees meer

COA hoopt dat nog meer werkobstakels verdwijnen voor asielzoekers

Dat er geen maximum van 24 weken meer verbonden zit aan de tijd dat asielzoekers in een jaar mogen werken, is volgens het Centraal Orgaan…

Lees meer

Prijsplafond verdwijnt, funest voor half miljoen huishoudens: ‘Stap nu over op vast contract’

Het prijsplafond voor gas en elektriciteit verdwijnt per 1 januari 2024. “Ruim een half miljoen Nederlanders hebben tarieven die boven het prijsplafond zitten. Deze mensen…

Lees meer

Hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen: ‘Ik zie veel voordelen voor terugkeer koning in verkenningsfase’

Er valt veel te zeggen voor het terugbrengen van de koning in de verkenningsfase van de formatie. Dat zegt hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen…

Lees meer