D66-leider Sigrid Kaag doet aangifte tegen Willem Engel, de voorman van Viruswaarheid. Dat doet ze omdat de corona-activist vandaag haar adres deelde op Twitter, bevestigt een woordvoerder van de partij aan het AD.

Volgens Engel, die ruim 14.000 volgens heeft op Twitter, liggen de adresgegevens allang op straat. Hij plaatste vanmiddag een foto met een verzoek om informatie uit het Kadaster. Daarbij stond de postcode en het huisnummer van Kaag vermeld.

Bij de afbeelding schreef Engel: ‘Nog even over Sigrid Kaag: het is wellicht privé, bij voorbaat excuus. Gezien de terrorismefinanciering en de banden met de Open Society Foundation die ook in sommige landen als een terroristische organisatie wordt gezien, willen wij weten op wie zijn naam deze woning staat.’

Daarna Twitterde Engel dat dit ‘op geen enkele manier een oproep of aanzet tot intimidatie of geweld of bedreiging is’. Volgens hem ging het om ‘transparantie van iemand die minister van Financiën wordt. Zijn er geldstromen met buitenlandse organisaties die chantabel zouden maken? Graag openheid’, aldus de activist op Twitter.

Vorige week nog werd een man opgepakt, omdat hij met een brandende fakkel voor het huis van Kaag stond en complotleuzen riep.