main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
23 november 2021 — 15:16

Vijf kinderen met corona in UMC Groningen, van wie twee op ic

Vijf kinderen met corona zijn de afgelopen weken opgenomen geweest in het UMC Groningen. Het jongste kindje was twee maanden, de oudste was zestien jaar oud. Twee van de vijf hen waren zo ziek dat ze op de intensive care belandden. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis tegenover De Telegraaf.

In kringen rond personeel van het universitaire ziekenhuis wordt gesproken “over aangrijpende opnames die er emotioneel flink in hakten”, schrijft de krant. De meeste kinderen zijn inmiddels weer ontslagen: er ligt nu nog maar één kind met corona.

Dat kinderen ernstig ziek worden van het coronavirus blijft zeldzaam. Bij de meeste kinderen in het UMCG speelde ook onderliggend lijden, zo stelt de UMCG-woordvoerder.

Dertig kinderen in Nederlanddse ziekenhuizen

In cijfers van het RIVM is te zien dat het aantal kinderen dat is opgenomen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen de laatste tijd licht stijgt, maar het aantal blijft klein. Op dit moment liggen er maar dertig kinderen onder de 20 jaar met covid-19 in de Nederlandse ziekenhuizen.

Jonge kinderen vaccineren?

Het aantal besmettingen is al een lange tijd flink aan het oplopen. Daarom rijst de vraag of kinderen onder de 12 ook een prik moeten krijgen. Het kabinet heeft eerder aangegeven vooralsnog geen grote vaccinatiecampagne voor kinderen van 5 tot 12 jaar te willen.

In Goedemorgen Nederland zei kinderarts en lid van het Outbreak Management Team (OMT) Karoly Illy vanochtend dat ook hij nog zijn vraagtekens zet bij het vaccineren van jonge kinderen. Dat zou vooral nuttig zijn voor de vaccinatiegraad. “Dan zou je dus gezonde kinderen gaan vaccineren omdat volwassenen hun verantwoordelijkheid niet nemen. Daar hebben wij als kinderartsen wel enige moeite mee.”

LEES OOK: ‘Kans groot dat OMT adviseert kinderen onder de 12 jaar met zwakke gezondheid te vaccineren’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De Podcast Het Misdaadbureau

Wildwesttaferelen in de Nederlandse natuur: stropers maken de buitengebieden onveilig door met vuurwapens te schieten op hazen, reeën en konijnen. Mensen die melding maken van wildstroperij moeten dat soms bekopen met bedreigingen en intimidaties.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Rolf Overdiep, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, groene boa Wim Kutterik uit Almelo en Bjorn van der Veen, regiomanager in Overijssel en Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onderzoeksjournalist Berend Jansen is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Luister nu naar de podcast!

NS waarschuwt honderdduizenden klanten voor datalek

Nederlandse Spoorwegen heeft ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. Het vervoersbedrijf werkt samen met marktonderzoeker Blauw, en bij…

Lees meer

Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee…

Lees meer

Kinderen spannen kort geding aan omdat ze geen afscheid mogen nemen van vader

De rechtbank in Almelo heeft onlangs bepaald dat twee kinderen die niet bij de uitvaart van hun vader mochten zijn, toch afscheid van hem mochten nemen….

Lees meer

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

In het natuurgebied Jammerdal in Venlo zijn maandagavond drie achtergelaten puppy’s gevonden. Het gaat om drie jonge reutjes van ongeveer zes maanden oud, zo meldt…

Lees meer

Treinverkeer Den Bosch – Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij…

Lees meer

Minister Dijkgraaf (D66) over crisisberaad kabinet: ‘Vastgestelde stikstofdoelen zijn erg belangrijk’

Het kabinet houdt vandaag een topoverleg over de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de gevolgen hiervan voor de geloofwaardigheid van de huidige koers die…

Lees meer

Zelfscankassa blijkt duurkoop te zijn: er wordt steeds meer gestolen in supermarkten

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal winkeldiefstallen in supermarkten fors is gestegen. In 2021 ging het om 30 duizend, in 2022 om 40 duizend en…

Lees meer