main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 20 april 2021 — 12:35

Containers vol lingerie op Suez-schip nog altijd niet vrijgegeven: ‘Desastreus’

De lading van het schip dat vorige maand vastliep in het Suezkanaal is nog altijd niet vrijgegeven. Dat is niet alleen vervelend voor de eigenaar van het schip maar ook voor de bedrijven die hun lading aan boord hebben, waaronder een Nederlands lingeriemerk. “In het begin realiseerden wij ons helemaal niet dat onze handel aan boord was”, vertelt eigenaar Rob Heilbron in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Na een week kwamen het Nederlandse bedrijf erachter. “Toen dacht ik: jeetje, nou lekker dan. Daar ligt onze handel. Dat had in onze winkel moeten liggen en niet in het Suez-kanaal.”

Twee containers gevuld met bh’s en slipjes liggen aan boord van de Ever Given. “Maar daar kunnen voorlopig niet bij omdat er een juridisch geschil is tussen de rederij en de Egyptische regering”, zegt Heilbron.

‘Er zijn ook gevallen dat het jaren duurt’

Het is nog niet duidelijk wanneer dit wordt opgelost. “Zo’n situatie kan weken of maanden gaan duren. Er zijn ook gevallen dat het jaren duurt voordat je je handel vrij krijgt. Dat is natuurlijk desastreus voor iedereen die handel aan boord heeft. Dan ben je je geld kwijt.”

LEES OOK: Enorme drukte in haven Rotterdam door blokkade Suezkanaal

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De cocaïne-economie in Nederland

Voor veel millennials is het hedendaags een doodgewone zaak om tijdens een feestavond een lijntje te snuiven. De cocaïne business is booming en drugscriminelen harken gemakkelijk miljarden ermee binnen.

Houden wij deze illegale praktijk zelf in stand door zelf het witte goed tot ons te nemen? En hoe groot is de cocaïne-economie in Nederland? Stand van Nederland: Generatie Next ging op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Verkiezingsuitslag bevestigd: PVV grootste in Kamer, D66 loopt 10e zetel op haar na mis

De PVV wordt inderdaad de grootste fractie in de nieuwe Tweede Kamer. De partij van Geert Wilders krijgt 37 zetels. Daarna volgen GroenLinks-PvdA met 25…

Lees meer

Twee jaar na The Voice neemt het aantal slachtoffer-dadergesprekken nog steeds toe

Steeds meer zedenslachtoffers willen in gesprek met de dader. Voor het tweede jaar op rij stijgt het aantal aanmeldingen voor dit soort gesprekken. Dat meldt…

Lees meer

Voorzitter klimaattop tevreden over eerste dag

De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai was donderdag erg tevreden over de eerste dag van COP28. “Het is opmerkelijk hoe enthousiast alle delegaties…

Lees meer

Ministerie: ‘escape’ voor LUMC na wegvallen kinderhartchirurgie

Demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft een “escape” voor het LUMC om de status van academisch ziekenhuis te behouden als de kinderhartchirurgie daar verdwijnt. Het…

Lees meer

NVJ na staking kranten: heftigere acties als nieuw bod uitblijft

Zo’n duizend journalisten hebben donderdag een uur het werk neergelegd uit onvrede over de cao-onderhandelingen. Dat laat een woordvoerster van de NVJ weten. Verschillende kranten…

Lees meer

Omwonenden Uden naar rechter tegen noodopvang asielzoekers

Een groep van ruim dertig omwonenden in het Brabantse Uden heeft de gemeente Maashorst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de rechter gesleept….

Lees meer

Streep door grote opvanglocatie in Purmerend voor Oekraïners

Het plan van de gemeente Purmerend om een opvanglocatie te realiseren voor tussen de 500 en 1500 Oekraïense vluchtelingen gaat niet door. De gemeente zegt…

Lees meer