main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
Dragons' Den - 8 april 2021 — 14:22

Dragons’ Den: Gaan deze plant-based maaltijden Europa veroveren?

We moeten af van vlees in onze maaltijden. Dat vinden ondernemers en zakenpartners Maarten Gomez en Mirthe van der Vlis. Als we meer plant-based gaan eten, dat is eten gemaakt op basis van planten, dan kunnen we het milieu redden, zo vertellen zij in het WNL-programma Dragons’ Den.

De twee hebben een abonnementsdienst voor een maaltijdbox gelanceerd, die geheel bestaat uit plant-based eten. Want: ”Het aanbod voor dit soort maaltijden in supermarkten is beperkt”, zegt Van der Vlis. Het duo is er dan ook van overtuigd dat ze een gat in de markt hebben gevonden met hun maaltijdboxen. ”We zijn live sinds september vorig jaar en hebben in die tijd al 6000 maaltijden verkocht en vaak aan dezelfde personen”, zegt Gomez. Kortom, de ondernemers zijn een fanbase aan het opbouwen met de maaltijdboxen.

Binnen 5 jaar Europa veroveren

De ambities van Gomez en Van der Vlis zijn niet mis. ”We vragen een investeren van drie ton voor 20 procent van de aandelen. Op deze manier kunnen we binnen 5 jaar Europa veroveren en drie miljoen maaltijden per jaar verkopen en een enorme impact maken op mens en milieu” zegt Gomez. De maaltijden zijn overigens niet goedkoop. ”Als abonnee betaal je 7,50 euro voor een maaltijd en wil je een maaltijd los bestellen, dan kost je dat 8 euro.”

Om de Dragons te overtuigen, heeft het tweetal een kleine proeverij meegenomen. ”We hebben twee maaltijden meegenomen. De ene is een Indiase curry met pompoen en de andere heeft de naam ‘red dragon bowl”, een soort pokébowl.

Besluiten de Dragons om met het duo in zee te gaan? Deze aflevering wordt op donderdag 8 april om 21.30 uur uitgezonden op NPO 1.  Alle afleveringen en fragmenten van Dragons’ Den zie je hier, op NPO Start. 

Door: Floortje van Gameren

Hoop je op meer Dragons’ Den? Investeer nu! Klik hier.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Tussen 1995 en 2019 zijn de consumentenuitgaven met ruim 44 procent gestegen. Ook Elen Demir kent de cijfers van het CBS. Maar hoe komt het toch dat men steeds meer spullen koopt en daarmee ook de afvalberg verhoogd? En is dat een probleem? Stand van Nederland, Generatie Next inspecteert zeecontainers en zoekt het uit.

 

Donderdag om 22.10
De Jonge: niet vol inzetten op vaccins met mRNA-techniek

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge is er niet voor om vanaf volgend jaar vol in te zetten op zogeheten mRNA-vaccins tegen het coronavirus, zoals de…

Lees meer

Aantal nieuwe coronagevallen fors toegenomen, ziekenhuis sluit acht operatiekamers

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9648 nieuwe coronagevallen…

Lees meer

Nieuwe generatie moet meer gaan betalen om consumptiegedrag te veranderen

Om de coronadip uit te komen moeten we straks massaal ons geld uitgeven, zo is de consensus. Dan komt er meer geld, kan er meer…

Lees meer

Waarom stijgen de huizenprijzen zo hard in coronatijd?

De huizenprijzen zijn tijdens de coronacrisis explosief gestegen. In twintig jaar tijd was de stijging niet zo groot als in het afgelopen kwartaal, zo blijkt…

Lees meer

‘Koopwoede heeft gevolgen, denk aan toekomstige generaties’

Ondanks de coronacrisis hebben consumenten het afgelopen jaar vaak de portemonnee getrokken. Volgens verschillende economen is dat goed, omdat we ons uit de crisis moeten…

Lees meer

EU erkende 5 procent minder asielzoekers in 2020

De 27 EU-lidstaten hebben vorig jaar 281.000 asielzoekers een beschermde status toegekend. Dat is 5 procent minder dan in 2019. Van hen werden 127.700 personen…

Lees meer

Man die persfotograaf met shovel belaagde verdacht van poging tot doodslag

Een 34-jarige man die maandagavond met een shovel inreed op de auto van een persfotograaf en zijn vriendin wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat…

Lees meer

Hoop je op meer Dragons' Den bij WNL?

Investeer nu!

Klik hier