main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
9 februari 2021 — 14:50

16 jaar cel voor moord op carnavalsartiest uit Boxmeer: ‘Huiveringwekkende daad’

De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag zestien jaar cel opgelegd aan de 27-jarige Carli A. voor het doden van de 56-jarige carnavalsartiest Frank Schrijen uit Boxmeer.

Schrijen was een zogenoemde ‘tonprater’: iemand die staand in een ton grappen maakt. Tonpraten is gebruikelijk in Noord-Brabant en Limburg, voor en tijdens carnaval.

Schrijen en A. hadden op 26 februari vorig jaar een seksdate, waarbij Schrijen om het leven kwam. A. had het plan om Schrijen tijdens de date te beroven van zijn geld. Toen Schrijen weigerde, besloot A. hem met een stuk hout te slaan en bond hij de tonprater vast. Die wist zich los te maken en kreeg een mes in handen, waarop een tweede worsteling ontstond. Het lukte A. om het mes in handen te krijgen, waarna hij Schrijen doodstak.

‘Huiveringwekkende daad’

Volgens A. was er sprake van zelfverdediging. Schrijen zou hem hebben aangevallen. De rechtbank gaat daar niet in mee en zegt dat daar geen enkele aanwijzing voor is. Volgens de rechtbank is er sprake van een “huiveringwekkende daad”.

Daarin neemt de rechtbank mee dat A. ‘de tegenwoordigheid van geest had’ om zijn sporen te wissen. Hij veegde onder meer bloed weg, stopte zijn eigen bebloede kleren in een tas en trok de schone kleren van Schreijen aan. Daarnaast nam hij de telefoon van de tonprater mee. Daardoor ontnam hij Schrijen de “de theoretische mogelijkheid ontnam nog contact met iemand op te nemen”. Vier dagen na zijn dood werd hij pas gevonden.

Nadat de recherche de sleutels van A.’s ov-fiets vond én hem op camerabeelden zag, kon hij anderhalve week na de dood worden gearresteerd. Een motief voor de beroving zou zijn gelegen in de afgesloten immigratieprocedure van A. Hij moest het land uit en zou 3000 euro nodig hebben gehad voor zijn terugreis.

LEES OOK: 20 jaar cel voor doodschieten van 19-jarige

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier