main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
25 januari 2021 — 15:53

20 jaar cel voor doodschieten van 19-jarige

De 51-jarige Maikel A. is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot twintig jaar cel, vanwege het doodschieten van de 19-jarige Raymildo Landveld en het beschieten van drie anderen.

Aanvankelijk was er dertig jaar cel geeïst tegen A. wegens moord, maar de rechtbank zag geen bewijs voor een vooropgezet plan. Volgens de rechter kon doodslag wel worden bewezen, waardoor de straf uiteindelijk aanmerkelijk lager werd.

Drugs

Op 2 mei 2018 werd de dakloze Landveld doodgeschoten in een bestelbus in de Krootstraat in Amsterdam-Zuidoost. Hij had de bus een paar dagen eerder gestolen vanaf een parkeerplaats om hem als slaapplaats te gebruiken.

Hij wist niet dat de bus werd gebruikt om drugs in te vervoeren. Het voertuig had een geheime opbergplek voor cocaïne en was gestolen na een ripdeal tussen criminelen. In de opbergruimte zat nog een kilo cocaïne.

De man van wie de bus was gestolen zag hem op zeker moment rijden. Hij belde A., die de achtervolging inzette en vrijwel direct begon te schieten. Een vriend van Landveld die in een andere auto zat, werd ook beschoten en raakte ernstig gewond. A. schoot ook op twee toevallige voorbijgangers. Zij werden niet geraakt.

De veroordeling van A. is ook voor het bezit van twee vuurwapens en drugs, voor het voorbereiden van drugshandel en voor witwassen.

LEES OOK: OM eist tot 12 jaar cel voor doden drillrapper Amsterdam-Zuidoost

Door: Thom Edinger

Een nieuw seizoen Dragons’ Den. Klik hier voor de actie.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten.

– CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra over de komende verkiezingen
Ayaan Hirsi Ali met een exclusief tv-interview over haar boek Prooi. Over immigratie, islam en de erosie van vrouwenrechten
– Opiniemaker Yoeri Albrecht over het Britse koningshuis en Prins Charles
– Presentator Jort Kelder en zakenvrouw Nikkie Plessen over Dragons’ Den en ondernemerschap

Zondagmorgen, 10 uur
Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt voor derde dag op rij

Voor de derde dag op rij daalt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen, ook al is de afname heel gering. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1911 mensen…

Lees meer

Ook dansschool hard getroffen door corona: ‘Vraagt veel om dit draaiende te houden’

De ondernemers in de culturele sector zijn hard geraakt door de coronacrisis. In Stand van Nederland: Generatie Next bezoekt Elen Demir haar oude dansschool in…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug