main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
De Zaak Van Je Leven - 24 november 2020 — 15:47

Slachtoffer belt avond voor zijn dood met vriendin: ‘Moet ophangen, want ik krijg een injectie’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op het politieonderzoek naar twee jongemannen die in 2013 op een soortgelijke, verdachte manier overlijden. Ze worden dood gevonden in bed, zonder duidelijke oorzaak. Een van deze jongens, Alfredo Bidó Fernández, vertelt de avond voor zijn dood in een telefoongesprek met zijn vriendin dat hij zich de laatste tijd niet zo lekker voelt, en dat zijn huisgenoot George H. hem een medicijn injecteert.

Het laten injecteren door vrienden of familie is in de Dominicaanse Republiek, waar Alfredo vandaan komt, helemaal niet zo vreemd. “Misschien denken jullie: jeetje, dat een vriend dat gaat toedienen? Daar is het heel gewoon”, legt Dinoris Bido, de zus van Alfredo, uit.

“In het laatste gesprek dat hij had met zijn vriendin zei hij: ik moet nu ophangen, want George gaat mij nu een injectie geven. Dan ben ik weer beter als ik jullie kant op kon”, weet Dinoris. “Dat was zijn laatste nacht.”

Rechercheur Mara zag dit als bevestiging van het vermoeden dat zij al hadden, namelijk dat Alfredo vergiftigd is met succinylcholine. Dat is een geneesmiddel dat de politie eerder al in het huis van George H. en Alfredo had aangetroffen, maar dat erg moeilijk te detecteren is in menselijk bloed. “Toen dachten we echt: nou, dit is er gewoon gebeurd”, zegt Mara. “Het scenario is: George heeft hem geïnjecteerd met succinylcholine die avond.”

Familie wist van niets

Toen Alfredo dood gevonden werd en de politie onderzoek deed, gaf huisgenoot George H. aan dat de familie een onderzoek op het lichaam van de jongen niet nodig achtte. “We hebben ook aan de familie gevraagd waarom ze geen medische obductie hebben gedaan, om te achterhalen wat nu de doodsoorzaak was”, vertelt teamleider Ton Uiterwijk. “De familie reageerde daar heel verbaasd op. Die zeiden: ‘aan ons is dat nooit gevraagd’. Dus George H. heeft zelfstandig voor de familie besloten om geen obductie te laten doen.”

Alle pijlen wijzen op George H., maar hoe bewijs je moord wanneer het wapen niet te detecteren valt? Kijk dinsdag 24 november om 22:40 naar De Zaak van je Leven op NPO 2. Oudere afleveringen zijn terug te kijken via NPO Start.

Door: Marinka Wagemans

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Presentatrice Jill Bleiksloot is net 27 geworden. Het duurt zeker nog veertig jaar voor ze met pensioen gaat, maar kan dat straks nog wel? De Generatie Next vraagt het zich af. Dekkingsgraden lopen terug en het aantal zzp’ers neemt toe. Jill onderzoekt de alternatieven en zoekt ook de architect achter het nieuwe pensioenstelsel op: demissionair minister Wouter Koolmees.

Donderdag 22.10 uur
Illegale handel in privégegevens van miljoenen Nederlanders uit coronasystemen GGD

Er wordt grootschalig gehandeld in data van miljoenen Nederlanders uit de twee belangrijkste coronasystemen van de GGD. De politie heeft zaterdagavond in Amsterdam twee mannen…

Lees meer

39-jarige man opgepakt voor bedreigen journalisten

Een 39-jarige man uit Almere is opgepakt voor het bedreigen van journalisten. Hij had in een online filmpje gezegd dat journalisten maar beter ontslag kunnen…

Lees meer

RIVM: minste coronagevallen sinds begin december

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) meldt dat er tussen zondag- en maandagochtend 4129 positieve coronatests zijn geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 1 december….

Lees meer

20 jaar cel voor doodschieten van 19-jarige

De 51-jarige Maikel A. is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot twintig jaar cel, vanwege het doodschieten van de 19-jarige Raymildo Landveld en het…

Lees meer

Hugo de Jonge: vaccinatieschema vertraagd door tegenvaller AstraZeneca

Het tempo van vaccineren zal omlaag gaan omdat farmaceut AstraZeneca in het eerste kwartaal minder vaccins kan leveren. Dat zegt minister Hugo de Jonge van…

Lees meer

Jongste arrestant avondklokrellen Eindhoven is 14 jaar, helft zit nog vast

Van de in totaal 62 mensen die zondag in Eindhoven tijdens hevige rellen zijn opgepakt, zit ongeveer de helft nog vast. Dat maakt de politie…

Lees meer

Tonnen aan schade Centraal Station Eindhoven, herstel duurt weken: ‘Echt schandalig’

De schade die relschoppers zondag hebben aangericht aan het Centraal Station in Eindhoven loopt in de tonnen. Het herstel gaat weken tot maanden duren, zegt…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Klik hier