main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 23 oktober 2020 — 10:46

Red Team wil strenge lockdown van vier weken, Veiligheidsregio Twente is voor

Het Red Team, een onafhankelijke groep van deskundigen, pleit voor een strenge lockdown van vier weken om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen moeten zo min mogelijk samenkomen en scholen moeten de deuren twee weken sluiten. Alleen supermarkten en apothekers mogen open blijven.

“Als we nu voor een krachtige lockdown kiezen, kunnen we over een paar weken ons leven weer enigszins normaal oppakken”, zegt Red Team-lid en oud-inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg Wim Schellekens tegen RTL Nieuws.

Een voorwaarde is wel dat we in de tussentijd het testbeleid en het bron- en contactonderzoek op orde krijgen. Volgens het Red Team, de tegenhanger van het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert, lopen we nu achter de feiten aan.

Veiligheidsregio Twente is voor

Veiligheidsregio Twente schaart zich achter het advies van het Red Team. “Mensen moeten zich gaan voorbereiden op een stille decembermaand. Wie iets in de kerstperiode gepland heeft, houd er rekening mee dat het niet doorgaat”, zegt voorzitter van de veiligheidsregio Arjen Gerritsen tegen Tubantia. Volgens Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, is Veiligheidsregio Twente nu de enige regio die aanstuurt op een lockdown.

Het Red Team komt met een advies om zo snel mogelijk strengere maatregelen te nemen, schrijft RTL Nieuws. Ook wordt er gekeken naar hoe Nederland tegelijkertijd actief voor te bereiden op de fase na de lockdown.

LEES OOK: Ziekenhuispersoneel moet blijven werken na melding corona-app: ‘Kunt niet hele afdeling sluiten’

Door: Peter Visser

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO 1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met deze zondag:
– Justitieminister Ferd Grapperhaus over ondermijning en georganiseerde misdaad
– Politiechef Liesbeth Maas over de aanpak van ondermijning
– VVD-prominent Hans Wiegel over de Haagse politiek
–  Zorgondernemer Erik-Jan Vlieger en Sywert van Lienden over vaccineren. Krijg je met een prikbewijs meer privileges?
Zondagochtend om 10.00 uur

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
Vicevoorzitter FVD rouwig om besluit Baudet: ‘Hebben gezegd: doe dit niet’

Senator en vicevoorzitter van het partijbestuur van Forum voor Democratie Lennart van der Linden is teleurgesteld in het feit dat Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken…

Lees meer

PostNL rekent webwinkels tijdens kerstperiode meer voor pakketjes

Webwinkels die een contract hebben metPostNL betalen van 20 november tot en met 31 december 25 cent extra per pakketje. Op die manier betalen ze…

Lees meer

Mannen scheuren over A16 met duizenden stuks illegaal vuurwerk

Twee mannen uit Rotterdam vielen maandagochtend op bij de politie toen zij met 168 kilometer per uur over de A16 scheurden. Toen de politie de…

Lees meer

Ministerie wil door met ondersteuning voor vertrek asielzoekers

Het ministerie van Justitie en Veiligheid gaat door met het subsidiëren van projecten die uitgeprocedeerde asielzoekers moeten stimuleren terug te keren naar land van herkomst….

Lees meer

Ondanks coronapandemie neemt concentratie broeikasgassen toe

Opnieuw neemt de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer toe. De klimaatorganisatie van de Verenigde Naties (WMO) heeft dat bekendgemaakt in haar jaarlijkse verslag over de…

Lees meer

RIVM: 5214 nieuwe coronabesmettingen, lichte daling

Het aantal nieuwe coronagevallen is heel licht gedaald. Tussen zondag- en maandagochtend kwamen 5214 meldingen van positieve tests binnen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier