main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Foto: Politie Delfshaven
Goedemorgen Nederland - 2 augustus 2020 — 10:31

Rotterdammer (18) voor achttiende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

Een 18-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag voor de achttiende keer in amper twee jaar tijd gepakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Dat schrijft de politie Delfshaven op Instagram. Twee weken terug was hij nog betrapt, wat hem al op twee bekeuringen was te komen staan.

Toen de gegevens van de man tijdens de controle werden gecheckt, twijfelden de agenten of die wel klopten. Hij leek wel veel op de foto van de man die hij zei te zijn. “Toch valt hij door de mand wanneer we wat meer vragen aan hem stellen”, aldus de politie. De 18-jarige Rotterdammer werd vervolgens aangehouden.

Op basis van zijn vingerafdrukken bleek de man de naam van zijn oudere broer te hebben gebruikt. “Kennelijk omdat hij zelf geen rijbewijs heeft en dit inmiddels de achttiende keer was dat hij gepakt werd. Jawel, u leest het goed, achttien keer in amper twee jaar tijd. Daarvan is het dit jaar al de negende keer”, schrijft de politie.

Officier van justitie

De bekeuring voor het opgeven van een valse naam, is 390 euro. Toen hij twee weken geleden werd betrapt, kwam hem dat ook al op twee boetes te staan. De bon voor rijden zonder rijbewijs zal via de officier van justitie gaan, die hoogstwaarschijnlijk zal overgaan tot een zitting, aldus de politie.

De auto is teruggegeven aan de eigenaar. Hij had zijn voertuig uitgeleend aan zijn zoon, die zijn vriend er in liet rijden.

 

View this post on Instagram

Bij een controle van een auto vannacht gaf de bestuurder van deze auto aan geen documenten bij zich te hebben. Bij controle op zijn gegevens krijgen we twijfels of dat wel klopt. Enigzins lijkt hij veel op de foto van wie hij zegt te zijn. Toch valt hij door de mand wanneer we wat meer vragen aan hem stellen. De 18-jarige Rotterdammer is vervolgens aangehouden. Ons onderbuikgevoel bleek te kloppen want zijn vingerafdrukken logen er niet om. Hij bleek de naam van zijn oudere broer gebruikt te hebben. Kennelijk omdat hij zelf geen rijbewijs heeft en dit inmiddels de 18e keer was dat hij gepakt werd. Jawel, u leest het goed, 18 keer in amper 2 jaar tijd. Daarvan is het dit jaar al de 9e keer. De bekeuring voor het opgeven van een valse naam is 390 euro. Twee weken terug had hij dit al eerder geprobeerd en kreeg toen ook twee bekeuringen. Overigens is er besloten om de auto terug te geven aan de eigenaar. Zijn zoon had de auto geleend en liet zijn maat erin rijden. De bon voor het rijden zonder rijbewijs zal via de Officier van Justitie gaan die hoogst waarschijnlijk zal overgaan tot een zitting. Al met al een duur grapje om ons in de maling te nemen. ^MO #rijbewijs #CBR #aanpakken #politie #Rotterdam #katendrechtselagedijk #instapolice #verkeer #Delfshaven

A post shared by Politie Delfshaven (@pol_delfshaven) on

LEES OOK: Hardrijder zonder rijbewijs moet nog lange celstraf uitzitten

Door: Peter Visser

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Omroep WNL begint vanaf 21 januari met een wekelijkse versie van het economische onderzoeksprogramma Stand van Nederland. Ditmaal met de generatie Next. Programmamakers en twintigers Elen Demir, Jill Bleiksloot en Raquel Schilder gaan elke donderdag op zoek naar antwoorden op vragen. Persoonlijke verhalen achter de cijfers.

Stand van Nederland: Generatie Next is iedere donderdag te zien na Nieuwsuur, rond 22.10 uur, op NPO2.

Donderdag 22.10 uur
Ank werd slachtoffer van cybercrime: ‘Het is pure onmacht wat je voelt’

Afpersing en oplichting via internet nemen enorm toe, zo waren er vorig jaar drie keer zo veel slachtoffers van cybercriminaliteit als in 2015. Ank van…

Lees meer

3 maanden cel vanwege mishandeling agent om mondkapjescontrole

Als het aan de officier van justitie ligt, moet een eigenaar van een delicatessenzaak in Eindhoven drie maanden de cel in voor het mishandelen van…

Lees meer

Uitzonderingen voor avondklok: Onder meer mantelzorgers en hondenbaasjes

Het kabinet wil een avondklok instellen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tussen 20.30 en 04.30 uur mag er dan niemand meer…

Lees meer

RIVM: Aantal nieuwe besmettingsgevallen iets boven het gemiddelde

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 5615 positieve coronatests geregistreerd, het hoogste aantal in bijna een week. Op woensdagen ligt het aantal positieve tests vaker wat…

Lees meer

Kabinet wil vanaf vrijdag avondklok en beperkt bezoek per direct

Het kabinet wil tot en met 9 februari een avondklok van 20.30 tot 04.30 uur. Dat betekent dat mensen niet zonder geldige reden buiten mogen…

Lees meer

Mexicaanse piloot wil laag over Amsterdam vliegen: ‘Dan wordt heel de stad wakker’

Luchtverkeersleiding Nederland kreeg afgelopen zondagavond een bijzonder verzoek van een van de piloten van een Aeromexico-Boeing. Hij wilde graag laag over Amsterdam vliegen zodat hij…

Lees meer

Lagere celstraf voor Sziget-dealers Roelf B. en vriend in hoger beroep

De Nederlandse ex-topatleet Roelf B. en zijn vriend Gert-Jan N. zijn dinsdag in Hongarije in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar cel voor drugshandel. Dat…

Lees meer

RIVM: 4335 nieuwe besmettingen, fors minder dan gemiddeld

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen etmaal 4335 positieve coronatests geregistreerd. Het aantal meldingen dat tussen maandag- en dinsdagochtend binnenkwam ligt lager…

Lees meer

Opnieuw grote estafettestakingen aangekondigd in metaalsector

Duizenden medewerkers in de metaalsector gaan staken. Vanaf donderdag vinden er volgens de vakbonden verspreid over het land estafettestakingen plaats. Onder meer medewerkers van de…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier