main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Foto: Team Verkeer Politie Limburg / Instagram
26 juli 2020 — 14:43

Hardrijder zonder rijbewijs moet nog lange celstraf uitzitten

De politie heeft op de N280 in Roermond een man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt die nog een celstraf van twee jaar moet uitzitten. Hij viel zaterdag door de mand omdat hij tijdens een snelheidscontrole ruim 50 kilometer te hard reed, maakte de politie zondag bekend.

Toen de politie het rijbewijs wilde innemen, bleek hij dat helemaal niet te hebben. Ook kon hij geen ander identiteitsbewijs laten zien.

Twee jaar gevangenisstraf

Om zijn identiteit vast te stellen werd de man meegenomen naar het politiebureau in Roermond. “Daar bleek ook nog een Europees aanhoudingsbevel voor de verdachte open te staan. Hij moest nog twee jaar gevangenisstraf uitzitten in België”, aldus de politie op Instagram.

De hardrijder krijgt in Nederland een proces-verbaal wegens rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

View this post on Instagram

2 JAAR GEVANGENISSTRAF Gisteren hielden wij tijdens een snelheidscontrole op de N280 in #Roermond een persoon staande die gecorrigeerd 52 km/h te hard reed. Een #invordering van het #rijbewijs was het gevolg. Echter de verdachte bleek helemaal geen rijbewijs te hebben. Ook een ander identiteitsdocument kon hij niet overleggen. Dan maar mee naar het bureau van #politieroermond om zijn identiteit vast te stellen. Daar bleek ook nog een Europees aanhoudingsbevel voor de verdachte open te staan. Hij moest nog 2 jaar gevangenisstraf uitzitten in Belgie. De verdachte had geen vaste woon of verblijfsplaats maar reed nu tegen de lamp. De verdachte werd tevens voorzien van een #procesverbaal ter zake de snelheid, het rijden zonder rijbewijs en de wet ID. Er werd bij nog 3 andere bestuurders het rijbewijs ingevorderd ter zake overschrijding van de maximum snelheid. Eveneens werd nog een proces verbaal opgemaakt tegen een persoon die reed onder invloed van alcohol. Tijdens deze dienst controleerden wij ook nog in het #heuvelland op overlast van toeristisch verkeer. Hier was het opvallend rustig. #teamverkeerlimburg #invordering #stombezig #politielimburg #geenrijbewijs @politie_roermond @pollimburg @pol_heuvelland P.C.

A post shared by Team Verkeer Politie Limburg (@politielimburg_verkeer) on

LEES OOK: Politie beboet meer dan 1000 hardrijders binnen vijf uur in Zeeland

Door: Bert van Doorn

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 4 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf tien uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met aankomende zondag:

– Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie over het Europese migratiepact en de toekomst van Nederland
– Randstad-topman Jacques van den Broek over het 60-jarig bestaan van de uitzendorganisatie
– Arts-microbioloog Marc Bonten en zorgbestuurder Mirjam van ’t Veld over de nieuwe fase van de epidemie
– Campagnestrateeg Frits Huffnagel blikt vooruit op het presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden

Elke zondag om 10.00 uur
‘Stop met inzet influencers, overheid mag niet aan sluikreclame doen’

De overheid moest stoppen met het inschakelen van influencers voor communicatie. Dat zegt mediaondernemer Sjuul Paradijs in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “De overheid…

Lees meer

RIVM: 2713 coronabesmettingen, hoogste aantal sterfgevallen sinds mei

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Aantal opgenomen coronapatiënten loopt verder op

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stijgen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 547 patiënten vanwege het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni en een…

Lees meer

Nog acht regio’s naar ‘zorgelijk’ door coronabesmettingen: ‘Verontrustende ontwikkelingen’

Nog eens acht veiligheidsregio’s gaan naar ‘zorgelijk’, oftewel risiconiveau 2. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd op zijn wekelijkse persconferentie. Daar sprak hij ook over…

Lees meer

Kabinet: hoogte coronaboetes blijft vooralsnog hetzelfde

De hoogte van de coronaboete blijft vooralsnog op 390 euro. Het kabinet heeft besloten het gesprek over een mogelijke verlaging eerst aan te gaan met…

Lees meer

Man denkt dat hij met 15-jarig meisje afspreekt, wordt mishandeld door jongeren

Op internet circuleren beelden van een mishandeling in Arnhem, in de wijk De Laar. Te zien is hoe een groep jongeren het gemunt heeft op…

Lees meer

RIVM: Aantal coronagevallen blijft stijgen, 2777 bemettingen gemeld

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2777. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier