Tekstgrootte
Artikel delen
  • Gekopieerd

‘Ouderen de dupe van sluiten bankfilialen door ING en Rabobank’

Redactie

ING en Rabobank gaan met hun beslissingen om een groot deel van de bankfilialen te sluiten voorbij aan het belang van ouderen. Dat concluderen ouderenorganisaties als ANBO en KBO-PCOB.

ING gaat een kwart van de 170 kantoren sluiten, zo'n 42 kantoren. Een deel van de ING-kantoren is nog dicht vanwege de coronamaatregelen en zal ook dichtblijven.

Ruim 100 van de 335 Rabobank-vestigingen zijn momenteel gesloten. Een deel gaat helemaal niet meer open, maar het is nog niet bekend om welke filialen het gaat.

'Heel veel senioren melden zich'

De ANBO wijst erop dat nog steeds veel mensen niet digitaal hun bankzaken doen. Ook de snelheid waarmee veranderingen worden doorgevoerd zijn een punt van zorg. KBO-PCOB meent dat de serviceverlening bij banken in het algemeen zienderogen verandert. Daarbij wordt te weinig wordt stilgestaan bij de gevolgen voor met name de kwetsbare, niet-digitale klant.

"Heel veel senioren melden zich bij ons over de belabberde dienstverlening. Zij weten niet bij wie ze terecht kunnen, omdat filialen gesloten worden of al gesloten zijn", aldus Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB.

'Meer servicepunten met Geldmaat'

De ANBO wijst erop dat dienstverlening van ING, maar ook die van Rabobank en ABN AMRO, op termijn overgaat naar Geldmaat. "Binnen Geldmaat komen, als alles klaar is, meer servicepunten beschikbaar. Maar dat duurt nog een tijd", zegt ANBO-directeur Lianne den Haan. "Ik heb banken al eerder gevraagd om de sluiting van servicepunten en filialen pas uit te voeren als de alternatieve servicepunten bij Geldmaat zijn geopend. Dat verzoek doe ik nu, met nadruk, weer."

LEES OOK: Sluiten pinautomaten treft ouderen die niet kunnen internetbankieren: ‘Ze kunnen hierdoor in de problemen komen’


Ook de moeite waard
Meest gelezen
Korte WNL video's
Meer van WNL
Steun WNL

Word lid. Het telt.

Waardeert u onze programma's? Steun WNL dan met de jaarlijkse bijdrage van slechts €8,50, de wettelijk minimale verplichte bijdrage voor omroepen.

Hiermee helpt u ons journalistieke geluid te behouden en voorkomt u dat WNL zijn publieke status en zendtijd verliest.

€ 8,50 per jaar

Word lid van WNL
Goedemorgen Nederland Op Zondag Stand van Nederland Café Kockelmann In de kantine Sven op 1 Het Misdaad- bureau