main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 29 juni 2020 — 10:54

Henk Krol over fusie met Otten: ‘We voelen elkaar op geweldige manier aan’

De Partij voor de Toekomst van Henk Krol gaat samen verder met GO, de partij van voormalig FVD’er Henk Otten. “We hebben gemerkt dat als we de krachten bundelen, we echt veel meer voor de kiezer kunnen betekenen”, zegt Krol in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Het was Business Class-presentator Harry Mens die de mogelijkheid voor een samenwerking het eerst opperde, vertelt Krol. “Harry Mens zei na een tv-uitzending: ‘Je moet eens gaan praten met Henk Otten, want volgens mij zitten jullie op veel punten op dezelfde lijn’. Ik ben eens gaan kijken waar zij voor staan en waar wij voor staan. Toen dacht ik: waarom ook niet.”

‘Hartverwarmend’

In de gezamenlijke partij zouden nu politici in de Tweede Kamer, Eerste Kamer, het Europees Parlement, diverse gemeentes  provincies zitten, zegt Krol. “De reacties die we binnen krijgen van deze mensen, onze volksvertegenwoordigers, zijn niet te geloven. Maar ook van hele gewone mensen. Ik heb vanochtend drie negatieve mailtjes gekregen, en stapels positieve. Het is echt hartverwarmend om dit mee te maken.”

Verschillende leden van de nieuwe partij zijn nog maar kort geleden bij een andere partij vertrokken na interne ruzies. Toch zijn er nu geen afspraken gemaakt om nieuwe strubbelingen te voorkomen. “Dat hoeft helemaal niet”, zegt Krol. “Dit zijn mensen die elkaar op een geweldige manier aanvoelen, en er echt voor willen gaan.”

LEES OOK: Partijen Henk Krol en Henk Otten fuseren: ‘Wat hen bindt is opportunisme’

Door: Tom Janssen

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Tour d'Hollande

Tour d’Hollande: WNL’s journalistieke etappekoers dwars door ons mooie land.

Op NPO Radio 1 zetten we in de vakantiemaand juli vier uur lang de schijnwerpers op 1 provincie. Op 4 juli is dat Friesland, op 11 juli Limburg, 18 juli: Drenthe en we sluiten af op 25 juli met Zeeland.

In WNL Op Zaterdag is er vanuit de studio in Hilversum al veel aandacht voor regionale kwesties en de regionale economie. WNL Opiniemakers zendt uit vanaf locatie in de betreffende provincie. Met gasten van daar, prangende kwesties met een landelijke uitstraling, opgewekt van toon en serieus van inhoud.

WNL op NPO Radio1: Horen wat er leeft in ons mooie land!

Zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur
Helft winkeliers betaalt huur niet, wanbetalers voornamelijk in grote winkelstraten

Bijna de helft van de winkeliers betaalt de huur niet. Dat blijkt uit een rondvraag van BNR bij een aantal vastgoedadviseurs. De grootste wanbetalers zitten…

Lees meer

Boze boeren met trekkers bij ingang van Binnenhof, politie ook aanwezig

Bij een van de ingangen van het Binnenhof in Den Haag heeft zich donderdagavond een twintigtal boeren met trekkers verzameld. Luid toeterend protesteren tegen een…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic wederom iets verder gedaald

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is in de afgelopen week ongeveer gehalveerd. Vorige week donderdag behandelden intensivisten 49 mensen met het coronavirus. Op…

Lees meer

Kunstgebit komt boven grond uit op begraafplaats Dordrecht

In de pluktuin van begraafplaats Essenhof in Dordrecht zijn na een periode van veel regen een kunstgebit en andere stoffelijke resten boven de grond uitgekomen….

Lees meer

Vorige week laagste aantal failliete bedrijven dit jaar

Het aantal faillissementen van bedrijven en eenmanszaken is vorige week uitgekomen op 31. Dat zijn er 54 minder dan een week eerder en is het…

Lees meer

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar!

Help ons mee. Word lid.

Klik hier