main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 8 april 2020 — 08:41

Thierry Baudet wil nog meer steun voor ondernemers: ‘Interessante plannen’

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet wil dat het kabinet met nog meer financiële steun komt voor ondernemers. Baudet krijgt daarbij de steun van VNO-NCW en Ondernemend Nederland, zo zegt hij in Op1. Ook Jacco Vonhof van MKB Nederland is enthousiast. “Dit is een heel positieve gedachte”, zegt Vonhof in Goedemorgen Nederland op NPO1. Vonhof gaat de plannen van Baudet vanmiddag bespreken met minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en minister Eric Wiebes (Economische Zaken).

Nu neemt de overheid al de betaling van 90% van de salarissen op zich. Baudet wil nog een stap verder gaan. De FVD-voorman zei gisteren in Op1 dat de omzet van ondernemers voor een deel moet worden vergoed tegen een lage rente.

Volgens Vonhof komt Baudet nu met twee verschillende maatregelen. “Allereerst de borgstelling van de overheid op kredieten die ondernemers aanvragen bij banken. Baudet wil dat naar 100 procent in plaats van de 90 procent die er nu is.”

“Het tweede deel van zijn plannen is interessant”, zegt Vonhof. “De werktijdverkorting, waarbij ondernemers 90 procent van de loonkosten vergoed krijgen onder bepaalde voorwaarden, die regeling voldoet niet helemaal.”

Bepaalde bedrijven en branches komen nu niet in aanmerking voor zo’n regeling. “Daarvan zegt Baudet, als het via de loonkosten niet kan, moeten we dan de omzet niet garanderen. Daar zitten ideeën in waar we met z’n allen goed naar moeten kijken,” zegt Vonhof. Hij wil het plan vanmiddag bespreken tijdens het bestuurlijk overleg met minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en minister Eric Wiebes (Economische Zaken).

LEES OOK: Baudet: ‘Moeten KLM nationaliseren bij langere lockdown’

Door: Tom Janssen

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg: een geruchtmakend onderzoek naar kinderuitbuiting volgt.

Vanavond om 21:20 op
Slechts 99 van de 2100 geteste onderwijs- en opvangmedewerkers besmet met coronavirus

Bij in totaal 99 van de 2100 geteste medewerkers in de kinderopvang en het basisonderwijs is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt Trouw…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Zo trof de politie uitgebuite, tot criminaliteit gedwongen kinderen aan

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde zakkenrollers betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De jonge kinderen blijken aangestuurd te worden…

Lees meer

Duizenden huurders met betalingsproblemen: ‘Regelingen niet altijd toereikend’

Steeds meer huurders komen in de problemen door de coronacrisis. Uit een rondgang van de NRC onder 297 woningcorporaties blijkt dat bijna 9000 huurders zich…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 26, 133 nieuwe besmettingen

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5.856. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

‘Strenge coronaregels schuren soms met de grondwet’

De strenge coronaregels voor bijvoorbeeld samenkomsten schuren soms met de grondwet, vindt de Raad van State. De raad begrijpt wel dat de nood aan de…

Lees meer

20 kinderen behandeld voor Kawasaki-achtige ziekte: verband met coronavirus

Nederlandse ziekenhuizen hebben in de afgelopen periode twintig kinderen behandeld voor een Kawasaki-achtige ziekte, zo laat voorzitter Károly Illy van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier