main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Haagse Lobby - 6 april 2020 — 23:20

Baudet: ‘Moeten KLM nationaliseren bij langere lockdown’

“Door de coronacrisis is er misschien een politieke kans om onze luchtvaartmaatschappij KLM terug te krijgen”. Dat zei Forum voor Democratie-partijleider Thierry Baudet in het radioprogramma WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1. Baudet doelt daarmee op de volgens hem mislukte fusie die KLM doorvoerde met Air France in 2003.

Baudet is voor een gefaseerde lockout, waarbij Nederland stapsgewijs uit de lockdown fase gaat. Ook is hij voor het opnieuw nationaliseren van KLM bij een langere intelligente lockdown, zo laat hij weten. “De fusie van KLM met Air France was natuurlijk een blunder van het kaliber euromunt: dat hadden we nooit moeten doen. Ik vind dat KLM niet failliet mag gaan en ik zie mogelijkheden dat we die dramatische fusie kunnen ontvlechten.”

‘KLM winstgevende deel van Air France-KLM’

Als presentator Martijn de Greve erop wijst dat KLM zelf aangaf dat het zonder een fusie geen toekomstperspectief had, reageert Baudet dat dit gebaseerd was op scenario’s die niet klopten. “Lufthansa doet het prima, andere nationale luchtvaartmaatschappijen doen het uitstekend. KLM is ook gewoon het winstgevende gedeelte van de fusie KLM-AirFrance. Natuurlijk kwam het management met dat soort verhalen, maar dat bleek uiteindelijk niet waar te zijn.”

LEES OOK: KLM voelt impact coronavirus en waarschuwt voor grotere klap

Door: Diederik Wentink

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Nieuwe aflevering Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit een bijzonder onderzoek van politie en Justitie. Wie zaten hierachter? Kijk dinsdag naar een nieuwe aflevering van Misdaadcollege.

Dinsdag om 21:25 op
RIVM: aantal coronadoden stijgt met 8 naar 5830, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste…

Lees meer

Jonge ondernemers grijpen hun kans tijdens de coronacrisis: webshops in trek

Het totale aantal startende ondernemers is sinds de coronacrisis gedaald, maar jongeren zijn de afgelopen twee maanden juist meer bedrijven begonnen dan dezelfde periode vorig…

Lees meer

Jongens van 14 en 16 jaar verdacht van gewapende woningoverval

Twee jongens van 14 en 16 jaar worden ervan verdacht zaterdag een gewapende overval op een woning in Hoorn te hebben gepleegd. De tieners bedreigden…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic blijft dalen: ‘Overall bezetting is momenteel laag’

Het aantal coronapatiënten op intensive cares is gedaald tot 223, meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 4 minder dan zaterdag. Er…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier