main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 31 maart 2020 — 13:07

Taxichauffeurs in de problemen: ‘Sommige bedrijven draaien nul procent omzet’

Door de coronacrisis wordt er veel minder gereden en daardoor zitten taxichauffeurs in de problemen. Zij kunnen geen aanspraak maken op tegemoetkoming van de overheid, want officieel mogen de ritjes nog wel gewoon gemaakt worden.

Vandaag wilden de chauffeurs protesteren op het Malieveld in Den Haag, maar dit werd vanwege het verbod op samenkomsten verboden door burgemeester Remkes. Bertho Eckhardt, voorzitter van het Koninklijk Nederlands Vervoer, ziet dat veel chauffeurs helemaal geen omzet hebben.

‘Nul procent omzet’

“Er zijn bedrijven die nul procent omzet draaien op dit moment”, zegt hij in Goedemorgen Nederland. Een aantal bedrijven draaien nog vier, vijf of acht procent omzet, maar dat is echt wel de max. Meer dan negentig procent is weggevallen. Alle leerlingenvervoer, zorgvervoer, al het vakantieverkeer vanaf Schiphol, vanaf het centraal station van Amsterdam of Rotterdam, dat valt allemaal weg. Ik sprak gisteren een taxichauffeur en die had 10 euro verdiend op een dag. Zo’n chauffeur houdt het niet lang vol.”

Rechtsgeleerde Afshin Ellian vindt dat het kabinet maatregelen moet verzinnen waar taxichauffeurs op terug kunnen vallen. “Voor zzp’ers zijn maatregelen genomen. Misschien is het voor taxichauffeurs ingewikkeld om daar een beroep op te doen, dat moet misschien versoepeld worden. Ik hoor ook van taxichauffeurs die echt genadeloos getroffen worden op dit moment.”

LEES OOK: ‘Ondernemers krijgen hun salaris en vakantiegeld uitgekeerd ondanks coronacrisis’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De Podcast Het Misdaadbureau

Wildwesttaferelen in de Nederlandse natuur: stropers maken de buitengebieden onveilig door met vuurwapens te schieten op hazen, reeën en konijnen. Mensen die melding maken van wildstroperij moeten dat soms bekopen met bedreigingen en intimidaties.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Rolf Overdiep, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, groene boa Wim Kutterik uit Almelo en Bjorn van der Veen, regiomanager in Overijssel en Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onderzoeksjournalist Berend Jansen is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Luister nu naar de podcast!

NS waarschuwt honderdduizenden klanten voor datalek

Nederlandse Spoorwegen heeft ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. Het vervoersbedrijf werkt samen met marktonderzoeker Blauw, en bij…

Lees meer

Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee…

Lees meer

Kinderen spannen kort geding aan omdat ze geen afscheid mogen nemen van vader

De rechtbank in Almelo heeft onlangs bepaald dat twee kinderen die niet bij de uitvaart van hun vader mochten zijn, toch afscheid van hem mochten nemen….

Lees meer

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

In het natuurgebied Jammerdal in Venlo zijn maandagavond drie achtergelaten puppy’s gevonden. Het gaat om drie jonge reutjes van ongeveer zes maanden oud, zo meldt…

Lees meer

Treinverkeer Den Bosch – Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij…

Lees meer

Minister Dijkgraaf (D66) over crisisberaad kabinet: ‘Vastgestelde stikstofdoelen zijn erg belangrijk’

Het kabinet houdt vandaag een topoverleg over de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de gevolgen hiervan voor de geloofwaardigheid van de huidige koers die…

Lees meer

Zelfscankassa blijkt duurkoop te zijn: er wordt steeds meer gestolen in supermarkten

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal winkeldiefstallen in supermarkten fors is gestegen. In 2021 ging het om 30 duizend, in 2022 om 40 duizend en…

Lees meer