main-logo NPO Start
Word lid
Op1 - 27 maart 2020 — 00:56

‘Ondernemers krijgen hun salaris en vakantiegeld uitgekeerd ondanks coronacrisis’

Ondernemers krijgen hun salaris en vakantiegeld met zekerheid uitgekeerd. Dat zei Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland in Op1. Dat is besloten in overleg tussen de voorzitters van de vakbonden en werkgevers met de ministers Wouter Koolmees en Eric Wiebes.

“Daar hebben we gepraat over de noodmaatregelen: de werktijdverkorting waardoor werknemers die nu thuis zijn en werkloos zijn, doorbetaald kunnen worden door hun werkgever en de werkgever het geld terug krijgt”, zei Vonhof in de uitzending.

“We hebben het gehad over de eerste maatregelen om te zorgen dat ondernemers door de ellende heen komen. We zullen met elkaar blijven nadenken: zadelen we ze op met een schuld of gaan we nog een goede oplossing bedenken? De horecaondernemer, slager, bakker, groenteman, het is belangrijk dat we ze steunen en dat wij daar naartoe blijven gaan.”

LEES OOK: ‘Bij lockdown stort de Nederlandse economie volledig in’

Na coronacrisis dreigt economische crisis

Het Centraal Planbureau (CPB) berekende gisteren dat de Nederlandse economie door de coronacrisis kan krimpen met 7.7 procent, een recessie dreigt. Hans de Boer van VNO-NCW vindt de cijfers niet verrassend.

“Ik zie om me heen in allerlei sectoren ontzettend veel leed op dit moment: de hotellerie, de horeca en bij evenementen. Gezondheid is heel belangrijk, maar je moet je goed realiseren dat hoe meer je de boel op slot zet, hoe dieper de crisis kan worden. Het land mag niet alleen bestuurd worden door virologische inzichten, het land moet ook bestuurd worden door mensen die oog hebben voor economie en het sociale verkeer.”

Door: Diederik Wentink

Niet te missen in tijden van crisis. Elke dag alle ontwikkelingen bij WNL. Steun ons.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu te luisteren: Cokevissers, een podcast van WNL

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

–> Cokevissers is nu te beluisteren via Spotify, de site en app van NPO Radio 1, of via uw favoriete podcast-app.

Terugkijken: Stand van Nederland over ondernemen in de coronacrisis

Stand van Nederland gaat, zolang de coronacrisis gaande is, ondernemers volgen die de impact van alle economische maatregelen keihard voelen. Dreigende faillisementen, een lege kas, personeel op straat, maar ook veerkrachtige ondernemers die door aanpassingen de crisis proberen te overleven.

Coronahoesters krijgen 12 weken celstraf voor spugen naar agenten

Twee zogenoemde coronahoesters zijn woensdag tijdens snelrechtzittingen in de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot twaalf weken celstraf. Daarnaast moesten ze schadevergoedingen van 400 euro betalen…

Lees meer

Minder huizen verkocht door coronacrisis, nog geen daling huizenprijzen

Het aantal huizen dat verkocht wordt is gedaald sinds het uitbreken van de coronacrisis, half maart. Tegelijkertijd zijn er ook minder woningen op de markt…

Lees meer

Deze elf gemeenten hebben nog geen coronabesmetting

In elf Nederlandse gemeenten is het coronavirus nog niet vastgesteld. Zes ervan liggen in Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Dantumadiel en Achtkarspelen. Ook Loppersum en…

Lees meer

134 nieuwe doden door coronavirus, 1173 Nederlandse coronadoden in totaal

Het officiële dodental door het coronavirus is met 134 gestegen. Van 1173 Nederlanders staat nu vast dat ze aan de gevolgen van de besmetting zijn…

Lees meer

Oproep aan beursgenoteerde bedrijven: keer dit jaar geen bonussen uit vanwege coronacrisis

Beleggersvereniging VEB vindt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar vanwege de coronacrisis geen bonussen moeten uitkeren aan hun bestuurders. Dat heeft VEB-directeur Paul Koster gezegd…

Lees meer