main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zaterdag - 28 maart 2020 — 20:36

PODCAST | Complimenten voor optreden politie bij corona-feesten: ‘Heel goed’

Groepen jongeren in verschillende delen van het land lapten gisteren de coronaregels van het kabinet aan hun laars door met z’n allen te gaan feesten. Ze werden meteen op de bon geslingerd door de politie. Dit tot groot genoegen van mediadeskundige Mark Koster, zegt hij in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

LUISTER HIER DE HELE PODCAST

Het was raak in onder andere Rotterdam, Lemmer en Urk. In Rotterdam zetten jongeren een hotel op stelten door drank en drugs te gebruiken en brandjes te stichten. Op Urk was er een anti-coronafeest in een bos en in Lemmer dachten jongeren dat het virus alleen ouderen treft. “Ik ben jong, ik krijg het niet. Alleen oudere mensen overlijden er aan”, zei één van hen.

LEES OOK: Groepen jongeren zorgen voor overlast en overtreden coronaregels, politie grijpt in

Meerdere jongeren werden op verschillende plaatsen aangehouden en kunnen een fikse boete van 400 euro verwachten. “Heel goed dat er boetes zijn uitgedeeld”, zegt mediadeskundige Koster. “Feesten, niet goed hè. Of ben ik daar te calvinistisch in?”

Mag feesten wel of niet?

Presentatrice Margreet Spijker wil de acties van de jongeren niet goedpraten, maar snapt wel dat er onwetendheid is over wat er nou wel en niet mag in deze corona-tijd. “Ik dacht dat het op zichzelf zou mogen dat je onder de 30 jaar samen mag zijn in besloten kring als je maar anderhalve meter afstand houdt.”

Door: Mark Broersma

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Nieuwe aflevering Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit een bijzonder onderzoek van politie en Justitie. Wie zaten hierachter? Kijk dinsdag naar een nieuwe aflevering van Misdaadcollege.

Dinsdag om 21:25 op
RIVM: aantal coronadoden stijgt met 8 naar 5830, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste…

Lees meer

Jonge ondernemers grijpen hun kans tijdens de coronacrisis: webshops in trek

Het totale aantal startende ondernemers is sinds de coronacrisis gedaald, maar jongeren zijn de afgelopen twee maanden juist meer bedrijven begonnen dan dezelfde periode vorig…

Lees meer

Jongens van 14 en 16 jaar verdacht van gewapende woningoverval

Twee jongens van 14 en 16 jaar worden ervan verdacht zaterdag een gewapende overval op een woning in Hoorn te hebben gepleegd. De tieners bedreigden…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic blijft dalen: ‘Overall bezetting is momenteel laag’

Het aantal coronapatiënten op intensive cares is gedaald tot 223, meldt het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 4 minder dan zaterdag. Er…

Lees meer

Politie ontdekt hennepkwekerij dankzij inbraakpoging

Dankzij een inbraakpoging heeft de politie in Roosendaal zondagmiddag een reeds geoogste hennepkwekerij ontdekt. De politie werd gewaarschuwd dat twee mannen probeerden in te breken…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier