main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
28 maart 2020 — 14:53

Groepen jongeren zorgen voor overlast en overtreden coronaregels, politie grijpt in

In verschillende delen van het land hebben jongeren vrijdagavond de coronaregels overtreden. In Rotterdam, Lemmer en op Urk feestten zij erop los en greep de politie in.

In een hotel aan de Kruiskade in Rotterdam zaten jongeren bij elkaar op de kamer, daarmee hielden ze zich niet aan de coronaregels vanwege het risico op besmetting. Ook gebruikten zij drank en drugs en stichtten ze brandjes in het trappenhuis. De jongeren zijn uiteindelijk beboet door de politie, meldt RTV Rijnmond.

Anti-coronafeest

In het Flevolandse Urk kwamen ook jongeren bij elkaar, zij hielden een anti-coronafeest in het bos. Dit meldt Omroep Flevoland. Zij kwamen bij elkaar na een oproep op Facebook. Met hulp van een politiehelikopter werd volgens de politie een groot aantal jongeren bij een kampvuur aangetroffen.

‘Ik ben jong, ik krijg het niet’

En in Lemmer in Friesland werden er boetes uitgedeeld, omdat vijftien jongeren op een feest aanwezig waren, meldt Omroep Fryslân. Zij kunnen rekenen op een boete vanaf 400 euro. “Ik ben jong, ik krijg het niet. Alleen oudere mensen overlijden er aan”, zei één van de feestgangers.

Sinds afgelopen maandag kunnen er boetes worden uitgedeeld door de politie als de coronamaatregelen worden overtreden. Er mag nu ingegrepen worden als groepen van drie of meer personen geen anderhalve meter afstand van elkaar houden.

LEES OOK: Woede om wangedrag in openbaar vervoer tijdens coronacrisis: ‘Aanpakken en oppakken’

Door: Diederik Wentink

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Nieuwe aflevering Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit een bijzonder onderzoek van politie en Justitie. Wie zaten hierachter? Kijk dinsdag naar een nieuwe aflevering van Misdaadcollege.

Dinsdag om 21:25 op
Aantal coronapatiënten op ic gelijk gebleven

Het aantal coronapatiënten dat wordt behandeld op een intensive care, is niet gedaald of gestegen. Het zijn er 223, evenveel als op zondag, aldus het…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 8 naar 5830, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste…

Lees meer

Jonge ondernemers grijpen hun kans tijdens de coronacrisis: webshops in trek

Het totale aantal startende ondernemers is sinds de coronacrisis gedaald, maar jongeren zijn de afgelopen twee maanden juist meer bedrijven begonnen dan dezelfde periode vorig…

Lees meer

Jongens van 14 en 16 jaar verdacht van gewapende woningoverval

Twee jongens van 14 en 16 jaar worden ervan verdacht zaterdag een gewapende overval op een woning in Hoorn te hebben gepleegd. De tieners bedreigden…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier