main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zaterdag - 28 maart 2020 — 16:57

Nederlanders luisteren naar corona-oproep en laten ondanks voorjaarsweer stranden links liggen

Ondanks het fraaie voorjaarsweer lijken Nederlanders gehoor te geven aan de dringende oproep om ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus niet naar het strand te komen en thuis te blijven. Dat is de eerste indruk van de gemeente Noordwijk en dat leert ook een blik op de livestreams van enkele stranden, zoals bij Scheveningen en Hoek van Holland.

Burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk reageert in het radioprogramma WNL op Zaterdag op NPO Radio 1 blij verrast. “Het is rustig op onze stranden en de boulevards. Er is een enorm verschil met vorige week en we zijn ontzettend blij dat de mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep. Goed dat we met elkaar alles doen om de verspreiding van corona in te dammen.”

Op de boulevard van Noordwijk aan Zee, op het strand en bij Langevelderslag is het rustig en houden de mensen die er zijn gepaste afstand. Dat meldt het ANP. Bijzondere opsporingsambtenaren hoefden nog niet in actie te komen en er zijn hier nog geen boetes uitgedeeld. Ook in Scheveningen en Hoek van Holland is het aantal wandelaars en recreanten beperkt.

Nederlanders vorige week massaal naar het strand

Vorige week was het druk op de stranden en werd het advies om stranden, parken en bossen te mijden deels genegeerd. Ondanks dat het weer vandaag opnieuw aantrekkelijk is, is een toestroom op de stranden dus uitgebleven.

LEES OOK: Groepen jongeren zorgen voor overlast en overtreden coronaregels, politie grijpt in

Door: Diederik Wentink

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Nieuwe aflevering Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit een bijzonder onderzoek van politie en Justitie. Wie zaten hierachter? Kijk dinsdag naar een nieuwe aflevering van Misdaadcollege.

Dinsdag om 21:20 op
WNL Misdaadcollege: Rechercheur slaat alarm wanneer hij telkens dezelfde jonge zakkenrollers tegenkomt

In 2014 slaat rechercheur Dennis van Someren alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De jonge kinderen bleken aangestuurd…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic gelijk gebleven

Het aantal coronapatiënten dat wordt behandeld op een intensive care, is niet gedaald of gestegen. Het zijn er 223, evenveel als op zondag. Het Landelijk…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 8 naar 5830, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste…

Lees meer

Jonge ondernemers grijpen hun kans tijdens de coronacrisis: webshops in trek

Het totale aantal startende ondernemers is sinds de coronacrisis gedaald, maar jongeren zijn de afgelopen twee maanden juist meer bedrijven begonnen dan dezelfde periode vorig…

Lees meer

Jongens van 14 en 16 jaar verdacht van gewapende woningoverval

Twee jongens van 14 en 16 jaar worden ervan verdacht zaterdag een gewapende overval op een woning in Hoorn te hebben gepleegd. De tieners bedreigden…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier