main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 23 maart 2020 — 11:47

Kunnen we deze zomer nog op vakantie? ‘Reëel dat het niet doorgaat’

Het is reëel om er rekening mee te houden dat de vakantie deze zomer niet doorgaat. Dat zegt viroloog Ab Osterhaus in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Aan het begin van de crisis maakte ik voorzichtig opmerkingen over allerlei evenementen die niet door zouden gaan, zoals het Songfestival. Dat werd gezien als vloeken in de kerk”, zegt Osterhaus. “Als je nu ziet wat er niet doorgaat, dan is het realiteit geworden.”

Toch is het goed om volgens Osterhaus nog een sprankje hoop te houden. “We weten het nog niet zeker. Maar als je kijkt wat er in andere landen zoals Italië en Spanje gebeurt, dan kun je niet al te hoopvol zijn.”

‘Vakantie zit er niet meer in’

AD-columnist Angela de Jong verwacht dat haar vakantie in ieder geval niet doorgaat. “We zouden in mei een weekje naar Italië gaan. Ik denk niet dat dat doorgaat. Ook de zomervakantie zit er denk ik niet in.”

Op dit moment zijn er duizenden Nederlanders die op reis zijn en juist terug willen. Dat wordt steeds lastiger, zegt luchtvaartdeskundige Yteke de Jong. “De komende dagen zullen er steeds meer routes afgesneden worden”, zegt De Jong.

“Bijna alle luchtvaartmaatschappijen zetten hun hele vloot aan de grond. Het afgelopen weekend ging nog 60 procent van de vluchten op Schiphol door. De verwachting is dat dat bijna naar nul procent zal gaan.”

LEES OOK: Wanneer krijgen we vakantiegeld? ‘Mogelijk later door coronacrisis’

Door: Tom Janssen

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg: een geruchtmakend onderzoek naar kinderuitbuiting volgt.

Vanavond om 21:20 op
Slechts 99 van de 2100 geteste onderwijs- en opvangmedewerkers besmet met coronavirus

Bij in totaal 99 van de 2100 geteste medewerkers in de kinderopvang en het basisonderwijs is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt Trouw…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Zo trof de politie uitgebuite, tot criminaliteit gedwongen kinderen aan

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde zakkenrollers betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De jonge kinderen blijken aangestuurd te worden…

Lees meer

Duizenden huurders met betalingsproblemen: ‘Regelingen niet altijd toereikend’

Steeds meer huurders komen in de problemen door de coronacrisis. Uit een rondgang van de NRC onder 297 woningcorporaties blijkt dat bijna 9000 huurders zich…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 26, 133 nieuwe besmettingen

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5.856. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer