main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Thierry Baudet en Henk Otten (r) in betere tijden. Foto: ANP
22 november 2019 — 13:06

Thierry Baudet over Henk Otten: ‘Ik ben een vriend verloren en dat is naar’

Thierry Baudet zat gisterenavond aan tafel bij het RTL 4-programma BEAU om te praten over het eerst lustrum van zijn partij Forum voor Democratie. In het gesprek werd onder meer teruggeblikt op de clash met Henk Otten, die eerder dit jaar uit de partij is gezet.

Thierry Baudet vindt het “triest” hoe de hele situatie met Otten is voorlopen, zei hij in gesprek met Beau van Erven Dorens. Toch zou hij Otten niet voorbijlopen als hij hem tegen zou komen. “Ik ben altijd beleefd als ik iemand tegenkom die ik ken, maar zakelijk zou ik niet meer met hem in de boot stappen.”

Op dit moment heeft de leider van Forum voor Democratie geen persoonlijk contact meer met Otten. “Alleen via advocaten”, aldus Baudet, die zegt dat er nog enkele zakelijke conflicten spelen tussen de twee. Hij vindt het “ontzettend vervelend” dat het zo gaat. “Ook voor mij persoonlijk, want ik ben daarin een vriend verloren en ik vind dat heel naar.”

Thierry Baudet: ‘Trots op partij’

Baudet kijkt met veel plezier en trots terug op de eerste vijf jaar van zijn politieke beweging. Het doel was destijds, en nu nog steeds, om het debat te veranderen. “Ik vond, en vind dat nog steeds dat de politiek vooral reageert op wat er in het maatschappelijke klimaat gebeurt. Als je Nederland wil veranderen, moet je zorgen dat het maatschappelijk klimaat verandert.”

In eerste instantie dacht Baudet dat te kunnen bereiken door debatavonden te organiseren. Dat bleek echter niet te lukken, ook niet na het referendum-succes met GeenPeil. “Toen dacht ik, ik kan maar één ding doen: een politieke partij beginnen.”

Lees ook: Henk Otten: ‘Forum voor Democratie heeft zich in een cordon sanitaire gemanoeuvreerd’

Door: Thijs Kroezen

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op de zoektocht naar de identiteit van een onbekende dode man, die in 1996 in een Amsterdamse gracht wordt gevonden. Het enige aanknopingspunt dat de politie heeft is een tatoeage van een blowende haas. Wie is de onbekende dode en heeft hij nog familie?

Dinsdag 22.40
Ruim 200 strafbare bedreigingen tegen politici, vooral via sociale media

Het OM heeft vorig jaar 206 bedreigingen van politici als strafbaar bestempeld en nader onderzocht. In totaal ontving het Team Bedreigde Politici 393 meldingen, meldt…

Lees meer

Kabinet trekt extra half miljard uit voor coronasteun bedrijven

Het kabinet trekt in totaal een half miljard euro extra uit voor steun aan door de coronacrisis getroffen bedrijven. Er komt een aantal nieuwe regelingen…

Lees meer

RIVM: meer dan 10.000 coronagevallen erbij, aantal sterfgevallen flink gestegen

Het aantal nieuwe coronagevallen lijkt zich iets te stabiliseren. Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn er in totaal 10.315 positieve tests geregistreerd. In de afgelopen zeven…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier