main-logo NPO Start
Word lid
DENK-Kamerlid Selcuk Ozturk
Goedemorgen Nederland - 5 juli 2019 — 10:15

Selçuk Öztürk: ‘De gevestigde orde heeft last van DENK’

Politieke partijen en journalisten hebben er last van dat de partij DENK de gevestigde orde uitdaagt. Dat beweert Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk in een interview met de Volkskrant. Het pleit ervoor dat het Nederlandse parlement spannender wordt, zoals in Engeland.

DENK kwam het afgelopen parlementaire jaar meerdere keren in het nieuws vanwege aanvaringen in de Tweede Kamer. Zo kreeg Öztürk ruzie met PVV’er Machiel de Graaf over uitkeringsfraude en beschuldigde hij SP-Kamerlid Sadet Karabulut van steun aan een terroristische organisatie.

“DENK past ervoor telkens neergezet te worden als de lange arm van Ankara”, zegt Öztürk over de ruzie met zijn SP-collega. Kamervoorzitter Arib brak de discussie tussen hem en Karabulut af en dat heeft Öztürk Arib nog niet vergeven. Hij heeft een klacht ingediend. “Ik wil mijn 1 minuut 22 seconden spreektijd terug.”

LEES OOK: DENK-Kamerlid Öztürk mag blijven, maar hoe lang nog?

Volgens Öztürk is hij niet degene die Kamerleden constant aanvalt, maar andersom. “Ik sta achter het katheder en er komt tien man op mij af. Omdat ik hen confronteer met hun schijnheilige verhaal. Nu is er een partij om rekening mee te houden als het over minderheden gaat. DENK is een nieuwe partij die de gevestigde orde uitdaagt. Met nieuwe, frisse methoden en ideeën. Daar heeft de gevestigde orde last van.”

Saai

Öztürk ziet de Nederlandse Tweede Kamer graag het voorbeeld van het Britse Lagerhuis volgen, waarbij alle politici zich vanaf hun bank mengen met het debat en door elkaar heen schreeuwen. “Ons parlement is saai. Was Wilders er niet, dan was het nog saaier.”

Ondanks zijn compliment dat Wilders het debat spannender maakt, kan Öztürk het tegenover de krant niet laten om een sneer uit te delen naar zijn collega’s van de PVV. “De PVV belt aan en rent hard weg.”

Wilders en Hitler

Öztürk zei een paar jaar geleden dat Geert Wilders steeds meer op Adolf Hitler begint te lijken. Het DENK-Kamerlid staat nog steeds achter die uitspraak. “Ik hoor elke dag op straat dat mensen vinden dat er veel overeenkomsten tussen die twee zijn. Als parlementariër heb ik ook een waarschuwende rol.”

LEES OOK: ‘Opmerkingen van Öztürk over media gevaarlijk, hij had zo staatssecretaris in het kabinet Erdogan kunnen zijn’

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Haagse Lobby

Rick Nieman onderzoekt de lobby rond Lelystad Airport. Er ligt een kant-en-klare luchthaven, maar er vertrekken geen vliegtuigen, dankzij een stevige burgerlobby en onenigheid binnen de politiek.

Vrijdag om 22:55 op

Woensdag in Hufterproef

Een kamer verhuren voor seks gebeurt nog regelmatig. Een huisbaas maakt misbruik van de kamernood en doet een louche voorstel aan een jongedame die dringend een kamer nodig heeft. Ook laten we een taxichauffeur stomdronken in een taxi stappen en stellen we in een kapsalon allerlei impertinente vragen aan een vrouw die voorheen man was. Wie is er hufterproof en durft onze aso’s tot de orde te roepen? Woensdag om 20.25 uur op NPO 3.

Opnieuw mensen aangetroffen in container op veerboot

In een veerboot die onderweg is naar Ierland zijn zestien mensen aangetroffen in een verzegelde container. De mensen zijn gevonden bij een routinecontrole en maken…

Lees meer

Britse band Coldplay stopt met touren vanwege het klimaat

Slecht nieuws voor fans van Coldplay buiten Groot-Brittannië. De band is voorlopig niet van plan om te touren vanwege de impact op het milieu. Dit…

Lees meer

Verdachte insulinemoorden diende patiëntes 3 keer insuline toe

De van insulinemoorden verdachte Rahiied A. zou in het Jasmijnhuis in Ridderkerk bij een 73-jarige en bij een 76-jarige vrouw drie keer onnodig insuline hebben…

Lees meer

Meer dan 100 duizend werkenden erbij, ook meer werklozen

In vergelijking met oktober vorig jaar, is het aantal werkenden in Nederland met 160 duizend gestegen tot een totaal van negen miljoen. Het aantal werklozen…

Lees meer

Waarom is Lelystad Airport nog steeds gesloten voor commerciële vluchten?

In deze aflevering van WNL-programma Haagse Lobby onderzoekt Rick Nieman de lobby rond Lelystad Airport. Er ligt bij Lelystad een kant en klare luchthaven, compleet…

Lees meer