main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 20 mei 2019 — 09:10

CDA-lijsttrekker De Lange baalt van debat Rutte-Baudet: ‘Twee alfamannen’

Het debat tussen Mark Rutte en Thierry Baudet heeft weinig nut, omdat zij allebei helemaal niet verkiesbaar zijn. “Het zijn twee alfamannen die op woensdagavond laat in debat gaan,” zegt EU-lijsttrekker Esther de Lange (CDA) in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Dat het debat zoveel aandacht krijgt vindt De Lange “erg jammer”. Zij verwacht dat het zo nog meer een tweestrijd wordt tussen VVD en FVD. “Met een beetje eindsprint kan het CDA ook nog de grootste partij worden. Om nou twee mensen eruit te pikken die zeker niet in dat Europees Parlement gaan zitten lijkt me niet echt handig.”

De Lange zal vanavond deelnemen aan het lijsttrekkersdebat in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1. “Echt met de kandidaten en over de inhoud,” zegt De Lange. Naast de CDA-lijsttrekker zullen ook Bas Eickhout (GroenLinks), Malik Azmani (VVD), Derk-Jan Eppink (Forum voor Democratie), Sophie in ’t Veld (D66) en Agnes Jongerius (PvdA) in debat gaan over de belangrijkste thema’s in Europa, zoals arbeidsmigratie, klimaat en vluchtelingendeals.

LEES OOK: ‘Baudet gaat het lastig krijgen in debat met Rutte’

“Het belangrijkste voor ons is dat we Europa nodig hebben om fundamentele dingen te beschermen,” zegt De Lange. “De manier waarop we met elkaar omgaan in Europa, maar ook onze veiligheid, welvaart en het klimaat.”

Luister naar vanavond naar het lijsttrekkersdebat in WNL Haagse Lobby, van 20:30 tot 22:00 op NPO Radio 1.

Door: Tom Janssen

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier