main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 16 april 2019 — 11:14

Kenneth Perez: ‘Ajax mag trots zijn op wat het heeft laten zien in Champions League’

Ajax mag hoe dan ook trots zijn op de prestaties in de Champions League. Dat stelt analist Kenneth Perez in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio2. Ajax speelt dinsdagavond de tweede wedstrijd van de kwartfinale van de Champions League in Turijn. De eerste wedstrijd in Amsterdam eindigde vorige week in 1-1.

“Ook als ze er uitgaan tegen Juventus is dit een geweldige prestatie. Je hebt een stempel in Europa achtergelaten, iedereen praat over Ajax”, aldus Perez.

Sportjournalist en hoofdredacteur van Helden Barbara Barends sluit zich daar dinsdagochtend in Goedemorgen Nederland bij aan. “De hele wereld geniet hiervan. In het huidige voetbal is dit erg bijzonder. Het verschil in budget tussen Nederland en de Europese top zijn namelijk enorm.”

Ter illustratie haalt Barend de topsalarissen van beide clubs aan. “Cristiano Ronaldo verdient daar 30 miljoen per seizoen. Bij Ajax ligt het topsalaris net onder de 3 miljoen euro.”

Kans op overwinning

Barend durft niet met zekerheid te zeggen dat Ajax doorgaat tegen Juventus. “Maar ik geloof in sprookjes.” Perez acht Ajax niet kansloos, maar denkt dat de Amsterdammers wel de underdog zijn. “Het is realistisch. Ajax laat zich Europees fantastisch zien. Ik denk dat ze 35 procent kans hebben om door te gaan.”

De Deense analist ziet Juventus toch als topfavoriet. “Ze denken er niet zoals Real Madrid te makkelijk over. Ze hebben respect voor Ajax en zijn helaas niet bang om zich aan te passen.”

Vechtmachine

Misdaadjournalist Yelle Tieleman zegt in Goedemorgen Nederland vooral onder de indruk te zijn van trainer Erik ten Hag. “Hij doet het echt geweldig. Toen hij net begon was er allemaal kritiek op hem. Nu heeft hij echt een vechtmachine van dit team gemaakt.”

Volgens Barend liggen de kansen voor Ajax ook bij de strijdbaarheid. “Ze blijven maar gaan. Ze blijven maar voetballen.” Dat heeft veel te maken met aankoop Dusan Tadic, volgens de sportjournalist. “Hij is een vechtvoetballer. Tadic groeide op tijdens de Balkan-oorlog en zag voetbal als zijn enige uitweg. Zo speelt hij nog steeds.”

Voordeel voor Nederlands Elftal

Uiteindelijk plukt het hele Nederlandse voetbal de vruchten van het Amsterdamse succes in Europa, denkt Barend. “Voor Ajax is het jammer, maar de jonge jongens vertrekken nu naar de Europese top. Dan hebben we bij het Nederlands Elftal eindelijk weer spelers die in de basis staan bij topclubs.”

Frenkie de jong vertrekt na dit seizoen naar FC Barcelona en voor Matthijs de Ligt is veel interesse. Of eerstgenoemde meespeelt dinsdagavond is nog niet zeker. Hij heeft last van zijn hamstring.

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Goedemorgen Nederland-special op Koningsdag

Een speciale Koningsdag-uitzending met drie gasten: Fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers, hoofdredacteur van Vorsten Justine Marcella en Maxima-kenner Josine Droogendijk zijn te gast. Ook zijn we live op de kindervrijmarkt in het Vondelpark in Amsterdam en natuurlijk in Amersfoort waar de familie die ochtend aankomt. We zijn er tussen 9 en half 11 op NPO 1!

9:00 tot 10:30 uur

WNL Op Zaterdag Koningsdag-special

Op Koningsdag is er een extra lange uitzending van WNL Op Zaterdag live vanuit Amersfoort. Margreet Spijker en Toine van Peperstraten ontvangen onder andere Arendo Joustra, Tim Knol en Herman Bleker. We blikken terug op het afgelopen jaar van de koning, en bespreken welke bijdrage de koning levert aan de Nederlandse economie.

WNL Op Zaterdag en WNL Opiniemakers op Koningsdag van 14:00 tot 19:00 op NPO Radio 1.

14:00 tot 19:00
VVD zet senator Anne-Wil Duthler uit Eerste Kamerfractie

De VVD heeft Anne-Wil Duthler uit de fractie van de Eerste Kamer gezet. Dat heeft de partij zojuist bekend gemaakt op haar website. “Zojuist heeft…

Lees meer

Weer handgranaat voor Rotterdamse Club BLU, eigenaar tast in duister

Voor de tweede keer in twee jaar tijd heeft iemand een handgranaat voor de Rotterdamse Club BLU gelegd. Het explosief is afgelopen nacht onschadelijk gemaakt…

Lees meer

Celstraf en rijontzegging voor doodrijden 19-jarige Fleur

Walter van W. heeft van het gerechtshof in Leeuwarden drie jaar cel gekregen voor een dodelijk ongeluk in Loosdrecht op 16 maart 2016, meldt ANP….

Lees meer

Vrouw (29) lag weken dood in huis Zwolle, onderzoek naar zorginstantie

De 29-jarige vrouw die eind maart dood werd aangetroffen in haar woning in Zwolle heeft daar vermoedelijk enkele weken gelegen. Dat meldt het AD op…

Lees meer

Lintjesregen 2019: Humberto Tan, Gerard Spong en Björn Kuipers geëerd

Vrijdag zijn weer duizenden mensen geëerd tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgen mensen die veel hebben betekent voor…

Lees meer

Boa’s mogen niet staken op Koningsdag van rechter

Buitengewone opsporingsambtenaars in Amsterdam mogen niet staken op Koningsdag zaterdag. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam vrijdag bepaald, schrijft ANP. De handhavers wilden juist op…

Lees meer

OM eist ruim twee celstraf tegen asielzoeker voor brandstichting in aso-azc

Een 37-jarige asielzoeker uit Algerije moet wat het Openbaar Ministerie betreft ruim twee jaar de cel in, vanwege een brandstichting in het aso-azc in Hoogeveen….

Lees meer

Halvering van aantal politiefunctionarissen met hoger inkomen dan minister

Het aantal werknemers bij de politie met een topinkomen is het afgelopen jaar opnieuw gedaald. Dat meldt de politie op haar website. De bedoeling is…

Lees meer