main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 16 april 2019 — 11:14

Kenneth Perez: ‘Ajax mag trots zijn op wat het heeft laten zien in Champions League’

Ajax mag hoe dan ook trots zijn op de prestaties in de Champions League. Dat stelt analist Kenneth Perez in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio2. Ajax speelt dinsdagavond de tweede wedstrijd van de kwartfinale van de Champions League in Turijn. De eerste wedstrijd in Amsterdam eindigde vorige week in 1-1.

“Ook als ze er uitgaan tegen Juventus is dit een geweldige prestatie. Je hebt een stempel in Europa achtergelaten, iedereen praat over Ajax”, aldus Perez.

Sportjournalist en hoofdredacteur van Helden Barbara Barends sluit zich daar dinsdagochtend in Goedemorgen Nederland bij aan. “De hele wereld geniet hiervan. In het huidige voetbal is dit erg bijzonder. Het verschil in budget tussen Nederland en de Europese top zijn namelijk enorm.”

Ter illustratie haalt Barend de topsalarissen van beide clubs aan. “Cristiano Ronaldo verdient daar 30 miljoen per seizoen. Bij Ajax ligt het topsalaris net onder de 3 miljoen euro.”

Kans op overwinning

Barend durft niet met zekerheid te zeggen dat Ajax doorgaat tegen Juventus. “Maar ik geloof in sprookjes.” Perez acht Ajax niet kansloos, maar denkt dat de Amsterdammers wel de underdog zijn. “Het is realistisch. Ajax laat zich Europees fantastisch zien. Ik denk dat ze 35 procent kans hebben om door te gaan.”

De Deense analist ziet Juventus toch als topfavoriet. “Ze denken er niet zoals Real Madrid te makkelijk over. Ze hebben respect voor Ajax en zijn helaas niet bang om zich aan te passen.”

Vechtmachine

Misdaadjournalist Yelle Tieleman zegt in Goedemorgen Nederland vooral onder de indruk te zijn van trainer Erik ten Hag. “Hij doet het echt geweldig. Toen hij net begon was er allemaal kritiek op hem. Nu heeft hij echt een vechtmachine van dit team gemaakt.”

Volgens Barend liggen de kansen voor Ajax ook bij de strijdbaarheid. “Ze blijven maar gaan. Ze blijven maar voetballen.” Dat heeft veel te maken met aankoop Dusan Tadic, volgens de sportjournalist. “Hij is een vechtvoetballer. Tadic groeide op tijdens de Balkan-oorlog en zag voetbal als zijn enige uitweg. Zo speelt hij nog steeds.”

Voordeel voor Nederlands Elftal

Uiteindelijk plukt het hele Nederlandse voetbal de vruchten van het Amsterdamse succes in Europa, denkt Barend. “Voor Ajax is het jammer, maar de jonge jongens vertrekken nu naar de Europese top. Dan hebben we bij het Nederlands Elftal eindelijk weer spelers die in de basis staan bij topclubs.”

Frenkie de jong vertrekt na dit seizoen naar FC Barcelona en voor Matthijs de Ligt is veel interesse. Of eerstgenoemde meespeelt dinsdagavond is nog niet zeker. Hij heeft last van zijn hamstring.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Podcast Het Misdaadbureau: Wat zit er in het mysterieuze koffertje van de beveiliging?

De bedreigde prinses Amalia bezoekt samen met haar zusjes en ouders de Drentse stad Emmen op Koningsdag. Wat komt er kijken bij deze ongekende veiligheidsoperatie? En wat zit er in de mysterieuze, zwarte koffertjes van de beveiliging?

Presentator Maaike Timmerman neemt het in deze korte, extra aflevering door met onderzoeksjournalist Noa van Oostrom en koningshuisdeskundig en historicus Coks Donders.

Luister hier!

Koningsdagspecial vanuit Verhalenhuis Belvédère

Fidan Ekiz en Wieger Hemmer ontvangen de volgende gasten in Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam:

Zaterdag 17.00 uur
Wat zit er in de zwarte koffers van de ‘veiligheidsmannetjes’ op Koningsdag?

Koning Willem-Alexander blaast op Koningsdag 57 kaarsjes uit. Het feestje viert hij dit jaar met zijn familie in Emmen. Maar daar wordt hij steevast vergezeld…

Lees meer

Vrouw zet eigen stalking in scène: OM eist 1,5 jaar cel

Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag in de rechtbank van Utrecht een celstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen Sanne S. De 34-jarige vrouw…

Lees meer

Guatemalaan hoopt doodgebloed Frans dorp met café nieuw leven in te blazen: ‘Dorpen hebben geen sociaal leven meer’

Diep in het Franse platteland ligt het plaatsje Luzy, een dorp dat op sterven na dood was. Ondanks dat mensen die op zoek zijn naar…

Lees meer

Open brief 329 burgemeesters tegen antisemitisme

Bijna alle burgemeesters in Nederland spreken zich in een open brief uit tegen opkomend antisemitisme. De gemeente Amsterdam komt vrijdag naar buiten met de brief,…

Lees meer

Erdoğan geeft zich niet zomaar gewonnen tijdens bezoek Rutte, waarschuwt oud-minister: ‘Je weet nooit of hij een truc uithaalt’

Oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot denkt dat de Turkse president Recep Erdoğan de benoeming van demissionair premier Mark Rutte tot secretaris-generaal van de NAVO…

Lees meer

Lokaal kans op stevige bui met onweer en hagel tijdens Koningsdag

Tijdens Koningsdag is er in de middag lokaal kans op een stevige bui met hagel, onweer en veel regen in korte tijd. Daarvoor waarschuwt Weeronline…

Lees meer