main-logo
9 februari 2018 — 15:38

FvD-bestuurder noemt interne democratie ‘oude politiek’

Volgens Forum voor Democratie-bestuurder Henk Otten heeft zijn partij geen behoefte aan allemaal ‘partijbonzen’ binnen de beweging. Dat noemt hij ‘oude politiek’.

Dat zegt Otten in een interview met NU.nl. “We willen geen structuur met verschillende lagen waarin allemaal partijbonzen zitten. Dat is oude politiek. Onze organisatie moet flexibel en vloeibaar blijven. We zijn een speedboot, het is heel makkelijk om een logge olietanker te worden. Daar willen we voor waken.”

Otten behoort tot de ‘inner circle’ van leider Thierry Baudet en wordt door die laatste zeer geroemd om de manier waarop hij de partij heeft helpen opbouwen.

Volgens Otten is de onvrede binnen de partij over het gebrek aan intern democratie niet breed gedragen. “Het gaat om twintig tot dertig leden die ontevreden zijn. Meer niet. We krijgen in deze week juist heel veel steunbetuigingen.”

“De Haze Winkelman wilde de partij net zoals de VVD inrichten, daar hebben we nee op gezegd”, zegt Otten. “Dat was voor hem moeilijk te verkroppen. Vervolgens heeft hij anderen zitten opjutten.”

Door: Tim Berbers

Word ook lid van WNL en houd de NPO in evenwicht! Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Stand van Nederland

In Nederland is steeds meer vraag naar halalproducten. In 2015 werd er bijvoorbeeld nog voor 2,9 miljoen aan halalvlees omgezet, dit jaar is dat al 6,7 miljoen. Ook trendy kleding, voor met name moslimvrouwen, wordt steeds meer verkocht. Stand van Nederland over de waarde van de halalindustrie.

Asuman Eroglu heeft kledingwinkel voor moslima’s: ‘Je wil een hoofddoek dragen, maar er toch modieus uitzien’

Asuman Eroglu verruilde haar baan als economie-docente op een middelbare school voor haar eigen winkel in modest fashion, een populaire kledingstijl voor moslima’s. Het idee…

Lees meer

Bestuur 50plus ligt onderling overhoop: ‘Kan leidende rol niet waar maken’

Er is openlijk ruzie uitgebroken in het hoofdbestuur van 50PLUS, dat onder meer bestaat uit partijvoorzitter Geert Dales. Het bestuur wil af van bestuursleden en…

Lees meer

BREAKING: Kabinet stemt in met concept Brexit-verdrag

Het Britse kabinet heeft ingestemd met het uittreed-verdrag dat premier Theresa May heeft voorgesteld. Dat heeft de premier net gezegd na urenlang overleg met haar…

Lees meer