main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
15 april 2024 — 18:56

Muizen bij Diakonessenhuis Utrecht: ‘Níet op de verpleegafdelingen’

Het Diakonessenhuis in Utrecht heeft een muizenprobleem. Het ziekenhuis erkent tegenover RTV Utrecht dat rond de ingang en het restaurant regelmatig muizen worden gespot.

De dieren worden niet alleen gezien, maar ook gefilmd. Een bezoeker van het ziekenhuis in het Utrechtse centrum stuurde een filmpje op. “Mijn zus en ik waren even buiten roken en toen zei mijn zus: ‘Kijk daar, muizen!’ Toen zag ik de muizen zitten bij de kopjes in het restaurant. En ik dacht: daar gaan straks mensen koffie uit drinken.”

Het Diakonessenhuis zegt hard te werken om de ongewenste bezoekers te verjagen. In de tussentijd benadrukt het ziekenhuis dat de muizen niet op de verpleegafdelingen zitten, maar alleen bij de ingang en het restaurant. Woordvoerder Marjolein Klaassen-Eenink zegt tegen de regionale omroep: “Ze worden alleen gezien beneden in de centrale hal en de keuken en níet op de verpleegafdelingen en de zorg. Waar de draaideur is in de centrale hal: dat blijft toch een kwetsbaar punt. Dat en de keuken.”

Het Diakonessenhuis wijst als oorzaak van de muizen naar het feit dat het gebouw in het centrum van Utrecht staat. “Dit is weer echt zo’n nadeel van onze locatie midden in de stad.”

Lees ook:

NS legt zaterdag treinverkeer 3 minuten stil om mishandeling

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer