main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Sven op 1 - 9 oktober 2023 — 12:34

Dilan Yesilgöz over bedreiging Tim Hofman: ‘Vreselijk’

Demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz reageert bij Sven Op 1 op Radio 1 voor het eerst over de berichtgeving rondom presentator Tim Hofman. “Het is vreselijk. Voor Tim. Voor iedereen die op het Mediapark werkt.”

Omroep BNNVARA maakt deze ochtend bekend dat een 41-jarige man uit Breda vorige maand is opgepakt, nadat hij met een vuurwapen en een mes hun gebouw heeft betreden. Hij zei tegen de beveiliger dat hij daar was om presentator Tim Hofman om het leven te brengen.

Yesilgoz zegt dat ze “bekend is met de zaak” en noemt het “vreselijk”. Ze is als minister van Justitie en Veiligheid al een tijd bezig met de veiligheid van journalisten, en dit laat volgens haar maar weer zien “waarom dat zo hard nodig is”.

Tekst gaat verder onder X.

Nationale Veiligheidsraad

Yesilgöz was bij Sven Kockelmann te gast om te praten over de situatie in Israël en de gevolgen die dat heeft voor ons land. Vanochtend is de Nationale Veiligheidsraad bijeengekomen om daarover te spreken. “De ervaring leert ons helaas dat als er zaken daar gebeuren, dat je extra alert moet zijn in Europa en in Nederland.” Je ziet volgens de Justitieminister “dat het antisemitisme wordt aangewakkerd” na de aanval van Hamas op Israël.

Luister deze uitzending terug als podcast. Tekst gaat hieronder verder.

Over de demonstraties voor de Palestijnse zaak in onder andere Rotterdam en Leiden van gisteren, heeft de Justitieminister niet veel goeds over. “Ik vind het lastig te rijmen met de beelden van naakte lichamen die door de straat worden gesleept in Israël. Wat ben je hier dan precies aan het vieren? Ik mag daar als mens gevoelens bij hebben. Het doet me pijn.”

Lees ook: 

Rechtsgeleerde Afshin Ellian over pro-Palestina-demonstraties: ‘Hebben in dit land mensen die vieren dat vrouwen worden verkracht’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Stand van Nederland: Made in Holland

Nederland is een echt innovatieland. We ontwikkelen tv-formats, gaan de wereld over met onze muziek en kaas, maar ook met technologie als de chips van ASML. Maar is er nog een toekomst voor de Nederlandse innovatiesector?

Tanja Kok en Nejifi Ramirez bespreken het met ondernemers, economen en de politiek in de NPO Radio 1-special van Stand van Nederland: Made in Holland.

Zaterdag 20.00 uur

WNL In de Kantine special! Live vanaf de Military Boekelo

Deze zaterdag komt WNL In de Kantine met een speciale radio-uitzending. Live vanaf de 53e editie van de Military in Boekelo, een van de grootste paarden topsportevenementen van ons land, ontvangen Fidan Ekiz en Wieger Hemmer de volgende gasten:

  • Chantal Everaardt – Politiek verslaggever RTV Oost;
  • Robert Zandstra – Voorzitter Military Boekelo;
  • Ank Bijleveld – Oud-minister en voorzitter Twente Board;
  • Marc Janssen – Meesterbrouwer Grolsch;
  • Conny Viscaal – Gastvrouw en oud-ruiter;
  • Janneke Boonzaaijer – Olympische ruiter van Team NL;
  • Michael Sijbom – Directeur stichting landschap Overijssel;
  • Marcel Verreck – Cabaretier & columnist;

Luister tussen 17.00 en 19.00 uur naar WNL In de Kantine, op NPO Radio 1.

Vrijdag, 19.00 uur
Boa seksueel geïntimideerd door drugsgebruiker: ‘Hij pakte zijn geslachtsdeel vast’

Naroepen, ongepaste opmerkingen maken en nafluiten: sinds 1 juli is straatintimidatie strafbaar. “Een positieve ontwikkeling”, zegt een Utrechtse boa in het WNL-programma Het Misdaadbureau. Ze…

Lees meer

Vicepremier Agema (PVV) heeft spijt van opmerking over ‘stoer doen’

PVV-vicepremier Fleur Agema komt terug van haar uitspraak dat ze nog wel wil zien wie “zo stoer is” om het staatsnoodrecht tegen te houden. “Dat…

Lees meer

Alexandra van Huffelen wil met D66 naar het midden: ‘Mensen teleurgesteld in extremen’

Als Alexandra van Huffelen de nieuwe voorzitter van D66 wordt, wil ze met de partij naar het midden. Dat vertelt de oud-staatssecretaris (Koninkrijksrelaties en Digitalisering)…

Lees meer

Jongeren willen tweedehands spullen, vintage populair: ‘Steeds meer mensen vinden het normaal’

Steeds meer Nederlanders kopen tweedehands spullen, met name jongeren. De aanvoer naar kringloopwinkels gaat af en aan en ook steeds jongere mensen komen graag langs…

Lees meer