main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Kaj van der Ree
18 januari 2020 — 18:09

Presentator & radio-dj Kaj van der Ree biedt excuses aan na beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag

Presentator, YouTuber & radio-dj Kaj van der Ree biedt excuses aan voor zijn seksueel grensoverschrijdende contacten die hij in het verleden had met minderjarige meisjes. In een persoonlijke persverklaring noemt de 28-jarige vlogger dit “domme fouten”.

“Ik zie nu in dat ik domme fouten heb gemaakt en ik bied daarvoor mijn oprechte excuses aan, in de eerste plaats aan de jonge vrouwen die het betreft. Daarnaast besef ik dat ik mijn omgeving ernstig heb teleurgesteld”, meldt Kaj van der Ree. “Ik hoop dat zowel de jonge vrouwen als anderen mij kunnen vergeven.”

Proefkonijnen

De NPO stopt per direct met het programma Proefkonijnen na de ophef die is ontstaan over van der Ree.  De eerste aflevering van Proefkonijnen op NPO 3 was afgelopen maandag. Ook de radioshow van Van der Ree op NPO 3FM wordt niet meer uitgezonden.

“We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen”, staat in een verklaring die omroep BNNVARA heeft opgesteld. De video’s van de 28-jarige vlogger zijn inmiddels niet meer op YouTube te zien. Het kanaal van Van der Ree had ruim 250.000 volgers.

Seksueel getinte berichten

Op sociale media beweren jonge vrouwen dat ze als minderjarigen seksueel getinte berichten van Van der Ree hebben ontvangen. De seksueel getinte chatberichten kwamen vrijdagavond door een uitzending van RTL Boulevard naar buiten. Ook zou de presentator tienermeisjes om naaktfoto’s hebben gevraagd.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

La dolce vita in Italië

De arbeidsmarkt in Italië ligt op zijn gat. Jonge hoogopgeleide Italiaanse millennials komen niet aan de bak en als zij al werk hebben, komen zij daar amper van rond. Is het leven voor deze generatie nog houdbaar in Italië?

Presentator Menen Seijkens is in Italië en doet onderzoek.

Donderdag 21.00 uur
Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer